30 tipů na víkend: Festival čajových nadšenců, Den Ohře a spousta poutí. Kam vyrazíte?
Máte radi čaj? Potom se vydejte na jeho festiválek. Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj - I když si málokdo z nás přeje, aby prázdniny utekly, máme již jejich polovinu pomalu za sebou. Léto a prázdniny přináší vždycky spoustu zajímavých akcí, které se konají venku, pod letní oblohou a i díky tomu nám léto tak rychle odpočítává svůj čas.

Také poslední červencový víkend vám díky mnoha chystaným akcím může uplynout rychle, ale naplněně. V Kadani bude Den Ohře a také bude vonět čajem, v Cítolibech, Hřivicích, Vejprtech a na Božím Daru budou probíhat poutě, na Nové Vsi v Horách proběhne další oblíbená slavnost, v Račicích se bude závodit na koloběžkách, v Chomutově se bude opět kmit zvěř a jezdit Safari vláčkem. Proběhne i několik koncertů různých hudebních žánrů.

U našich sousedů v Libereckém kraji se koná očekávaný festival Benátská, v německé pevnosti Königstein chystají Renesanční slavnost. Podívejte se na náš přehled akcí, které se v sobotu 27. a neděli 28. července uskuteční nejen v Ústeckém kraji:

LOUNSKO

Louny

28. červenec - Výstava panenek s workshopem – od 10 do 17 hodin

  • V Oblastním muzeu v Lounech probíhá výstava na 300 ks panenek sběratelky Věry Věnčigrochové. V neděli 28. července ji bude doprovázet workshop Jako panenka, kde si můžete vyrobit domácí řasenku a natáčky podle návodu starého více než sto let.
  • Vstupné neuvedeno

 

Cítoliby

27. červenec - Svatojakubská pouť – od 13 do 22 hodin

  • Městys Cítoliby pořádá Svatojakubskou pouť, která začne již v pátek 26. a vyvrcholí v sobotu 27. července. Dvoudenní program proběhne na náměstí, v Dělnickém domě i v místním kostele.
  • Kompletní program najdete v našem článku zde.

Hřivice

27. a 28. červenec – Hřivická Svatojakubská pouť – od 19 hodin

  • T.J. Sokol Hřivice vás zve na Svatojakubskou pouť. V sobotu od 20 hodin pro vás bude hrát skupina REFLEX. Pouť bude pokračovat i v neděli, kdy bude od 13 hodin hrát kapela FREE BAND. Těšit se můžete i Vystoupení parkourové skupiny CSP.
  • Vstupné neuvedeno

Stekník

27. a 28. červenec - Výstava historických kočárků a hraček z 19. století – od 10 hodin

  • Zámek Stekník zve na výstavu krásných historických kočárků a hraček sběratelky Hanky Mullerové z Teplic v salónech jižního křídla. Sbírka obsahuje kočárky nejen z Čech, ale i z dalších zemí Evropy, Ameriky atd. Výstava je součástí hlavní prohlídkové trasy, navštívit ji lze v otevírací době zámku. Prohlídky začínají v každou celou hodinu od 10,00 -16,00. V 16,00 začátek poslední prohlídky.

27. a 28. červenec - prohlídky italských terasovitých zahrad – od 10 do 16.30 hodin

  • Zúčastnit se můžete i prohlídky italských terasovitých zahrad, které zámek obklopují ze dvou stran. Naleznete zde příjemná zákoutí k odpočinku, na zahradách jsou lavičky, je možné dovézt si např. i piknikové deky, prohlídka zahrad je časově neomezená (od 10 do 16:30) a probíhá samostatně. Vstup do zahrad je zpoplatněn zvlášť, jedná se o jeden z prohlídkových okruhů.

2707tipyafsi

CHOMUTOVSKO

Chomutov

27. a 28. červenec – Krmení tuleňů a makaků – začátky v textu

  • Víte, za jak dlouho sní tuleni kýbl ryb? Chcete vidět tuleního tátu Kaška, jak si umí zaplácat o přídavek? Případně se na něco zeptat chovatele? Každý den v 11 a 14 hodin se v chomutovském Zooparku u bazénu tuleňů koná ukázkové krmení, tak se přijďte podívat. Krmení se koná během hlavní sezony, a to každý víkend – v sobotu i neděli. Během letních prázdnin pak probíhá každý den. V horní části Zooparku narazíte na veliký výběh, ve kterém se prohání šestice bezocasých opic druhu makak magot. Snad nejzajímavější na nich je, že se jedná o jediný opičí druh, který obývá Evropu, přesněji gibraltarskou skálu. Na rozdíl od opic v rovníkových oblastech se makakové živí hlavně semeny cedru, hmyzem a výhonky, nepohrdnou ani jedovatým škorpionem. Krmení se koná během hlavní sezony, a to každou sobotu a neděli. Během letních prázdnin pak probíhá každý den, vždy od 13 hodin.
  • Vstupné – běžné vstupné do Zooparku

27. a 28. červenec – Projížďka Safari Expresem – začátky v textu

  • Jízda terénní soupravou po pláních Eurosafari mezi stádem muflonů, zubrů a jaků. To je jeden z unikátních zážitků, který si můžete zažít v Zooparku v Chomutově. Ze zastávky v centrální části zooparku odjíždí souprava na trasu, která zahrnuje část vlastního zooparku, průjezd Eurosafari a skanzenem Stará Ves. Souprava jezdí každý den. Jízdenky se kupují přímo na místě u průvodce. Podmínkou je, aby byl Safari expres obsazen alespoň deseti cestujícími, a rovněž musí být vhodné počasí. V případě silného deště či podmáčeného terénu se jízda neuskuteční. Začátky jízd jsou vždy ve 13, 14, 15, 16 a 17 hodin.
  • Jednotné jízdné je 50 Kč. Děti do 3 let jedou zdarma.

Jirkov

27. a 28. červenec - Kurz malování kávou s Milanem Tothem – od 19 do 15 hodin

  • Kurz malování s malířem Milanem Tothem. Naučte se malovat s kávou. Připraveno bude i malé občerstvení, pití. Účastníci budou potřebovat skicák nebo plátno na rámu, psací potřeby, popř. Svačinu.
  • Vstupné neuvedeno

Kadaň

27. červenec - Den řeky Ohře 2019 – od 13 hodin

  • Oslava řeky Ohře, kterou pořádaná Destinační agenturou Dolní Poohří. Den bude zaměřen na zážitky pro rodiče s dětmi. Hudební vystoupení, soutěže, atrakce a nemůžou chybět ani známé pohádkové bytosti z Dolního Poohří víla Ohřinka, skřítek Ohřínek a víla Egerie. Program začne ve 13 hodin slavnostním křtem nových publikací, mezi nimi i dalšího dílu dětského Putování s Ohřinkou po hradech, zámcích a kostelích Dolního Poohří. Dojde také na předání certifikátů POOHŘÍ regionální produkt® novým držitelům této značky. Během odpoledne je připraven dětský kabaret, šermířské i bubenické vystoupení. K dobré náladě bude hrát také kapela DEFICIT z Postoloprt a krojovaná dechovka. Děti si mohou vyzkoušet netradiční atrakce jako aquazorbing na řece či bumperfotbal, půjčit si šlapadlo či lodičku nebo si nechat pomalovat obličej. Program doplní stánky s občerstvením včetně originálních certifikovaných produktů POOHŘÍ regionální produkt.
  • Vstupné zdarma

27. červenec - 3. Festival čajových nadšenců – od 10 do 17 hodin

  • V Kadani to v sobotu bude vonět čajem. Na Studentském náměstí rozprostřou své stánky různé čajovny. Bude zde probíhat 3. ročník festivalu čajových nadšenců na téma Čína - kolébka čaje. Připravena je i soutěž čajových amatérů, prezentace čajoven, prodej čajů, keramiky a dalšího zboží.
  • Vstup zdarma

2707tipymirakulum

Vejprty

27. červenec – Vejprtská pouť – od 13 hodin

  • Ve Vejprtech na náměstí se v sobotu uskuteční pouť. Těšit se můžete na pouťové atrakce, stánky, ale i na výstavu strašidel a pohádkových bytostí, divadelní představení pro děti, koncert kapely Schovanky, zpěvačky Olgy Lounové, kapely Wanastowi vjeci revival a revival Banda, ohňstroj a další.
  • Vstupné zdarma

Měděnec

27. červenec - Měděnecké krušení 2019 – od 12 hodin

  • Sedmý ročník slavnosti Měděnecké krušení se koná v sobotu 27. července odpoledne. Program však bude zahájen již v odpoledních hodinách, kdy obcí projde slavnostní hornický průvod s hudbou a uniformovanými horníky. Budete si moci prohlédnout i výstavu minerálů Krušných hor a Podkrušnohoří, uvidíte také ukázky hasičů a záchranářů. Vyzkoušet můžete i netradiční atrakce jako aquazorbing na řece či bumperfotbal, půjčit si šlapadlo či lodičku nebo si nechat pomalovat obličej. Program doplní stánky s občerstvením včetně originálních certifikovaných produktů POOHŘÍ regionální produkt.
  • Vstupné neuvedeno

MOSTECKO

Most

27. červenec – Letní dostihový den – od 13 hodin

  • Na mosteckém hipodromu se v sobotu 27. července koná letní dostihový den. Začátek programu je v 13 hodin. Pro děti jsou připraveny projížďky na koních.
  • Vstupné 120 Kč

Horní Jiřetín - Jezeří

27. červenec - Od opery k operetě – od 17 hodin

  • Nenechte si ujít koncert sopranistky Ivety Hejdukové na zámku Jezeří. V rámci akce Od opery k operetě, za doprovodu klavíristy Vladimíra Kořána.
  • Vstupné 150 Kč

2707tipyplasy

Nová Ves v Horách

27. červenec – Novoveské letní slavnosti – od 14 hodin

  • V sobotu se v obci Nová Ves v Horách uskuteční další Novoveské slavnosti. Čeká vás spousta zábavy, atrakcí, nejen pro děti, hudebních i dalších vystoupení, občerstvení a mnoho dalšího.
  • Vstupné zdarma

TEPLICKO

Duchcov

27. červenec - Prohlídky sklepů v Duchcově – od 10 hodin

  • Zámek Duchcov připravil speciální prohlídky běžně nepřístupných prostor zámku. Prohlídky odcházejí v 10, 12.30 a 15 hod. Doporučujeme rezervaci.
  • Vstupné běžné

Proboštov

27. červenec – Rock u rybníka v Proboštově – od 13 hodin

  • V areálu Pohodlíčko v |Proboštově u Teplic můžete navštívit rockový festival. Zahrají Tarantule, Točilas, Modlanská skládka, The Rumble of Skulls, Totální nasazení, SPS, Konfort,
  • Vstupné 100 Kč

Kostomlaty

27. červenec – Country léto – od 14 hodin

  • Pod Milešovkou se uskuteční III. ročník hudebního festivalu Country léto na hradě Kostomlaty. Vystoupí kapely "BÁRY" z nedalekého Děčína, písničkář "JINDRA KEJAK", jedinečná kapela "STŘEPY", "CHARLIEHO PARŤÁCI" z Teplic, šest nesmyslů v kapele "ŠESTÝ NESMYSL" a kapela "100 LEGS".
  • Vstupné neuvedeno

ÚSTECKO

Ústí nad Labem

27. červenec – Letní party a laserová show na Laguně - od 17 hodin

  • Na Laguně na Severní Terase v Ústí nad Labem vás čeká soutěž v grilovaní burgerů, diskotéka, soutěže pro děti, diskotéka, laserová show a další.
  • Vstupné neuvedeno

27. červenec – Tivolí hudební léto – Hard ´N´ Heavy nálet – od 18 hodin

  • Další hudební nářez v rámci Tivolího hudebního léta vás čeká v restaurace Tivoli ve Velkém Březně v Ústí nad Labem v Aleji Sportovců. Tentokrát se můžete těšit na kapely Tarantule, Eredar a Apollo DC.
  • Vstupné neuvedeno

2707tipy2

28. červenec – Promenádní koncert s Doubravankou – od 17 hodin

  • Na Kostelním náměstí v Ústí nad Labem se můžete v neděli těšit na další promenádní koncert, tentokrát s kapelou Dobravanka. Začátek v 17 hodin.
  • Vstupné neuvedeno

27. červenec - Bezpečně na kole – od 10 do 23 hodin

  • V sobotu se uskuteční akce pro všechny cyklisty a bruslaře Bezpečně na kole na Labské stezce u Benešova mostu v Ústí nad Labem. Akce je pořádána ve spolupráci se Zdravým městem Ústí nad Labem a pod dohledem městské policie, BESIPu a Týmu silniční bezpečnosti. Vše proběhne v rámci projektu Na kole jen s přilbou. Nachystány jsou dárky a kvízy, informace o povinné výbavě jízdního kola nebo na Tým silniční bezpečnosti, kde mají hlavně dospělí cyklisté možnost vyzkoušet si tzv. "opilé brýle". Budou na vás čekat materiály o cykloturistice, tipy na výlety, letáky s obecnými informacemi či mapy města a okolí.
  • Vstupné neuvedeno

Velké Březno

27. červenec - Zámek v květech - gladioly pro hraběnku Livii – od 10 do 17 hodin

  • V půvabných interiérech zámku ve Velkém Březně si můžete prohlédnout vázy s desítkami nejkrásnějších druhů mečíků. Partnery výstavy jsou Sdružení pěstitelů gladiol, kosatců a denivek Gladiris a Ing. Josef Bystrý, Dřísy.
  • Vstupné 120 a 80 Kč

27. červenec - Noční prohlídka zámku – od 21 hodin

  • Prohlédněte si zámek Velké Březno ve večerních hodinách, projděte se zámeckými komnatami rodiny Chotků, vzpomínajíce na zašlou dobu slávy. Čekají vás historické kostýmy, dobové osvětlení.
  • Vstupné 135 Kč

28. červenec - Za pohádkou na zámek Velké Březno - O červené Karkulce – od 14 hodin

  • Zámek Velké Březno připravil na neděli pohádku pro děti. Klasická pohádka o Kašpárkovi, který zakletého hradního pána vysvobodil a k velkému štěstí tak přišel, zahraje Boučkovo divadlo Jaroměř. Vstupenky se prodávají na objektu Státní zámek Velké Březno půlhodinu před začátkem představení.
  • Vstupné 50 Kč

LITOMĚŘICKO

Račice

27. červenec - Kickfest 2019 – od 10 hodin do 18 hodin

  • Labe aréna v Račicích se promění na okruh pro závodníky na koloběžkách. Několik set českých i zahraničních závodníků se sem sjedou, aby prověřili své schopnosti. V soutěžních kategoriích koloběžek nebude chybět štafeta nebo závod odrážedel. V dopoledních hodinách vypukne Závod o Pohár Podřipska. Hlavním hostem Road Show bude Youtuber a parkourista Tary, propagující aktivní život a pohyb. Mladší návštěvníci se můžou těšit na zábavná dopravní pravidla i zdravovědu, odvážnější si mohou vyzkoušet výměnu kola nebo poskytnutí první pomoci. Soutěže jsou připraveny i pro dospělé.
  • Vstupné neuvedeno

DĚČÍNSKO

Hřensko

28. červenec – Plavba lodí z Hřenska do Pirny – od 9.30 hodin

  • Plavba lodí s Labskou plavební společností je pro vás připravena na neděli. Odplouvá se z Hřenska v 9.30 hodin lodí Bohemia (přístaviště pod infocentrem) do německé Pirny, kde se přistává ve 12.30 hodin. Cena zahrnuje; plavba lodí ze Hřenska do Pirny a zpět, dvouchodový oběd, večeře, služby průvodce na lodi ze Hřenska do Pirny, živá hudba po celý den. Lodní bar má bohatou nabídku nápojů, které jsou možné k zakoupení.
  • Vstupné 549 Kč na osobu, děti do 6 let 190 Kč

2707tipy3

Benešov nad Ploučnicí

27. červenec - Noční prohlídky zámku – od 20 od 22 hodin

  • Chcete zažít prohlídku zámku v netradiční atmosféře? Na zámku Benešov nad Ploučnicí je to možné. Při prohlídce potkáte zámecké pány, pohádkové postavy a mnohé další. Divadelní prohlídka je zaměřena na dětské návštěvníky. Nutná je předběžná rezervace.
  • Vstupné neuvedeno

LIBERECKÝ KRAJ

Vesec

27. červenec – Benátská s Impulsem – od 11 hodin

  • Již od čtvrtka probíhá v Liberci 27. ročník festivalu Benátská! s Impulsem, a přináší opět velkolepý program a řadu hostů. Jedním z nich měl být i Karel Gott, který se ale z důvodu nemoci omluvil. V sobotu se můžete těšit na dramaturgii pro mladší publikum, vystoupí Ben Cristovao, Paulie Garand, Lipo nebo Sebastian. Ostatní stage ovládnou Chinaski, Václav Neckář nebo No Name. Připraven je i bohatý doprovodný program. Festival bude ukončen v nedělních ranních hodinách. Vesec leží v nadmořské výšce 390-452 m n. m. jižně od Liberce, v Jizerských horách.
  • Vstupné jednodenní 1.200 Kč, jednodenní VIP 2.800 Kč

NĚMECKO

Königstein

27. červenec - Renesanční slavnost »Renaissancefest« - od 12 do 17 hodin

  • V roce 2019 slaví pevnost Königstein 400. výročí jedné ze svých hlavních budov, kterou je Hrad Jiřího »Georgenburg«. K této příležitosti se v sobotu 27. července od 12 do 17 hodin koná renesanční festival »Renaissancefest«. Historický průvod ve stylu roku 1619 představí dvorskou módu, slavnosti a rituály této doby. Na návštěvníky čeká jeviště s pestrým programem hudby a tance 17. století. Večer slavnost vyvrcholí koncertem renomovaného souboru Lautten Compagney BERLIN a ohňostrojem (20–22 hodin, zvláštní vstupné).
  • Vstupné neuvedeno

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru