19 tipů na víkend: Závody ve wakesurfu, slavnosti, poutě, fesťáky. Kam vyrazíte?
Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj - Vstoupili jsme do druhé poloviny prázdnin a první srpnový víkend nám opět přinesl několik zajímavých akcí.

Do Mostu na vodní nádrž Matylda přijeďte na závody ve wakesurfu, na mnoha místech se budou konat poutě, slavnosti, hudební festivaly, bude se malovat, povídat pod hvězdami a v teplické Zámecké zahradě proběhne první dopolední piknik nejen pro ty, kteří se cítí být sami, tak si vezměte deku, nějaké dobroty a přijďte spolu jen tak "pobýt".

Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších akcí, které se o víkendu 3. a 4. srpna uskuteční v našem kraji.

LOUNSKO

Žatec

4. srpen – Žatec žije hudbou - koncert na náměstí Svobody – od 19 hodin

  • Na nedělní večer nachystal Žatecký okrašlovací spolek koncert, který se uskuteční na náměstí Svobody. Od 19,00 hodin zazní slavné světové filmové melodie. Hrát bude Cimbálová muzika Milana Broučka, zpívat Vlaďka Bauerová a zahraje skotský dudácký band Rebel Pipers.
  • Vstupné dobrovolné

Stekník

3. srpen – Rytířské odpolední slavnosti – od 10 hodin

  • Státní zámek Stekník u Žatce ožije v sobotu 3. srpna rytířskými slavnostmi, které připomenou 630. výročí první písemné zmínky o obci Stekník. Pro návštěvníky je připraven bohatý program, který začne v 10 hodin komentovanou prohlídkou památek a chmelové krajiny v obci Stekník, při které se návštěvníci uvidí řadu barokních památek, které se v obci dochovaly a navštíví i léčivý minerální pramen, jehož slávu se nyní snaží Správa státního zámku Stekník oživit. Hlavní program slavností začne ve 12:45, kdy ho zahájí hrabě Jan František Kulhánek z Klaudensteina, který zámek přestavěl v 18. století do dnešní podoby. Během odpoledne vystoupí Skupina historického šermu Vítkovci, sokolník se svými dravci a hudební skupiny TARABANKA a CITOVKA.
  • Dojde také k zahájení výstavy historických pohlednic Stekníku v zahradním sklepení. Každou celou hodinu budou vycházet prohlídky do zámeckých interiérů. Kromě tradičních prohlídek vyjde v 15:15 i speciální prohlídka po celém zámku. Návštěvníci mohou navštívit také výstavní prostory se zámeckým sklepením, kde se mohou příjemně ochladit. Od 12:30 bude na nádvoří k dispozici také občerstvení, včetně nealkoholických i alkoholických nápojů. Parkování je možné u zámku a na steknické návsi. Program potrvá až do 17:30, kdy ho ze zámeckého balkónu zakončí hrabě Jan František Kulhánek z Klaudensteina. Podrobný program akce najdete zde.
  • Vstupné na slavnosti činí 50 Kč a zahrnuje i vstup do zámeckých zahrad

0308tipyafsi

Jimlín

3. srpen – Noční prohlídky hradu – od 20 hodin

  • Speciální kostýmované noční prohlídky u příležitosti výstavy Dracula a ti druzí chystají na zámku Nový hrad v Jimlíně. Prohlídka jsou vhodné pro dospělé a děti od 12 let, doporučujeme rezervaci.
  • Vstupné plné 100,- Kč, snížené 70,- Kč.

Telce

3. a 4. srpen – Tradiční pouť v Telcích – od 10 hodin

  • V Telcích u Peruce na Lounsku proběhne tradiční pouť. Těšit se můžete na pouťové atrakce, kolotoče, autodrom, střelnici, nafukovací hrad, stánky a mnoho dalšího. V sobotu ráno začne na hřišti fotbalový turnaj, večer od 21 hodin program oživí taneční zábava s kapelou Globus Band. V neděli od 10 se uskuteční nohejbalový turnaj a od 14 hodin zahrají Rodáci.
  • Vstupné neuvedeno

Lubenec

3. srpen – vavřinecká pouť – od 10 hodin

  • V Lubenci pořádají Vavřineckou pouť. Od 10 hodin bude zahájen turnaj v minikopané, od 13.30 hodin zahraje dechová hudba Severka, od 15.15 vystoupí Heidi Janků, od 16.30 Queenie - world Queen tribute band, od 20.00 bude pokračovat taneční zábava s kapelou Diamant. Po celý den bude probíhat stánkový prodej, dětské atrakce, občerstvení zajištěno.
  • Vstupné neuvedeno

CHOMUTOVSKO

Svahová

3. srpen – HájovnaFest 2019 – od 18 hodin

  • Ve Svahové se v sobotu bude konat třetí ročník festivalu HájovnaFest. Vystoupí Karel Malcovský, Fabián Berka, Horst Adler Kapelle, Jana Nováková, Album Bluegrass Band, Lucie Matoušková a Jakub Reš.
  • Vstupné 70 Kč, děti 50 Kč, začátek v 18,00 hodin.

0308tipycyklopointBoleboř

3. srpen – Letní bolebořské slavnosti – od 14 do 24 hodin

  • Již od pátku se v Boleboři konají Letní bolebořské slavnosti. V sobotu bude program zahájen ve 14 hodin. Čekají vás hudební vystoupení kapel Makovec, New age Smokie revival, AC/DC revival, zpěváka Pepy Štrosse, či Olgy Lounové a další program pro děti i dospělé.
  • Vstupné neuvedeno

Spořice

3. srpen – Multižánrový festival Spořice – od 15 hodin

  • Na koupališti ve Spořicích se odehraje hudební festival. Hrát budou kapely Maruška je pryč, Kohout plaší smrt, Potěr, Metallica Revival Beroun, Fast Food Orchestra a před půlnocí Buty.
  • Vstupné 300 Kč

MOSTECKO

Most

3. srpen – CZECH Wakesurf TOUR - Wakesurf and Skim OPEN - africa calling – od 02 hodin

  • Závod ze seriálu závodů CZECH WAKESURF TOUR se uskuteční v Mosteckém areálu WAKESURF MATYLDA. Přijeďte ukázat, jak ovládáte svoje surfové prkno na nekonečné vlně z lodi. Připraven bude doprovodný program jak pro děti tak dospělé.
  • Vstupné neuvedeno

3. a 4. srpen – Barevný Benedikt – celý víkend

  • Až do 7. Srpna bude na mosteckém Benediktu probíhat Akce Barevný Benedikt. Můžete zde pozorovat několik malířů při práci a sledovat jak postupně tvoří svá díla a dozvědět se zajímavosti ze zákulisí umělecké tvorby.
  • Malířský týden bude zakončen aukcí a prodejní výstavou děl a vy budete mít příležitost zakoupit si za zlomek běžné ceny jeden z obrazů a získat tak skutečný originál do svého bytu či kanceláře.
  • Vstupné zdarma

0308tipykali

4. srpen - Malování s Pavlem Lakomým suchým pastelem pro začátečníky i pokročilé – od 10 do 17 hodin

  • Oblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace pořádá kurz Malování s Pavlem Lakomým suchým pastelem pro začátečníky i pokročilé. Cena lekce 1.000 Kč, maximální počet účastníků je 15 osob (pracovní materiál zajištěn, doporučujeme přinést si pracovní plášť). Informace a závazné přihlášky (vždy min. 5 dnů předem): Pavel Lakomý, tel.: 774 196 158, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
  • Vstupné v textu

4. srpen - Hvězdné povídání – od 15 hodin

  • Planetárium Most pořádá promítání a povídání o hvězdné obloze s pohádkou o Perseovi a Andromedě. Promítání je určeno pro děti od 4 - 5 let a koná se od 15 hodin. Od 16.30 pak pokračuje populárně naučný pořad o hvězdné obloze pro děti od 12 let a pro dospělé.
  • Vstupné 65 Kč

TEPLICKO

Teplice

4. srpen – Spolu na piknik - od 9 do 14 hodin

  • Na louce u schodů z vchodu do bývalé obřadní síně v Zámecké zahradě nedaleko Zahradního domu v Teplicích (souřadnice 50.6362303N, 13.8247786E) se bude v neděli konat první setkání Spolu na piknik, které by mělo vytvořit tradici letních nedělních pikniků v Zámecké zahradě v Teplicích. Vezměte si deku, nějaké dobroty a přijďte spolu jen tak "pobýt". Na místě bude připravených i několik stolků pro případ, že budete chtít nějaké své dobroty sdílet s ostatními, nebo od nich něco ochutnat. A jestli jste sám, nebo sama? Žádný problém. Pořadatel akce se vás ujmeme na společné dece. Akci pořádá spolek Spolu proti samotě, nezisková organizace, jejímž hlavním cílem je podporovat dobrovolníky, kteří budou ve svém okolí aktivně vyhledávat osamocené lidi a zbavovat je samoty nejrůznějšími způsoby.
  • Vstupné zdarma

0308tipymirakulum

Duchcov

3. srpen - Malování a kreslení v antice – od 10 do 16 hodin

  • Na zámku Duchcov se bude konat tvůrčí kurz pro děti i dospělé, kde se naučíte kreslit či malovat, pod vedením MgA. Radky Müllerové, Ph.D. Více informací na telefonním čísle +420 777 606 425.
  • Vstupné 450 Kč

3. srpen – Růže od Casanovy – od 19.30

  • Pod balustrádovým schodištěm Státního zámku Duchcov proběhne v sobotu 22. ročník soutěže neprofesionálních zpěváků milostných písní.
  • Vstupné 80 Kč

LITOMĚŘICKO

Lovosice

3. srpen – Valdštejnské slavnosti – od 13 do 18 hodin

  • Na Václavském náměstí v centru města bude v sobotu patřit Valdštejnským slavnostem. Nachystán je pestrý a také naučný program zaměřený na rod Valdštejnů a jejich vliv na město a jeho dějiny. Těšit se můžete na velký historický průvod městem, šermířské souboje, ukázky zbraní a výzbroje, historické stánky a bohaté tržiště, soutěže pro malé i velké či hudební vystoupení kapely České srdce (keltský rock).
  • Vstup je zdarma

0308tipyzoo

Terezín

3. srpen - Celodenní prohlídka terezínského ghetta a Malé pevnosti – od 9 do 18 hodin

  • Nenechte si ujít v sobotu celodenní komplexní prohlídku celé terezínské pevnosti s návazností na židovské ghetto a Malou pevnost, kde byla pobočka pražského gestapa.
    Navštívíte všechny objekty Památníku Terezín (muzea, výstavy zaměřené na literární a výtvarnou činnost v ghettu, náboženské zvyky atd.) a Terezínskou půdu (nové nálezy z terezínských objektů). Sraz v 9 hodin u Pizzerie na Obzoru, Dlouhá 24.
  • Vstupné do všech objektů 700 Kč

Budyně nad Ohří

3. a 4. srpen – Budyňský poutník – od 13 hodin

  • Festival folk, bluegrass a country hudby na vodním hradě Budyně nad Ohří, který se koná již od pátku. V sobotu se můžete od 13 hodin těšit na FRANTA KASL TRIO, dále vystoupí Poutníci, KTO, Pavel Dobeš a Tomáš Kotrba, Pacifik, Marien, Lokálka, Sem tam, Jindra Kejak, Rangers band, COP, Pokáč, Taxmeni, Schovanky a EDIE EDWARD & FRIENDS. V neděli se můžete od 15 hodin těšit na Módní přehlídku ve stylu 1. republiky, promenádní koncert tanečního orchestru BONUS s evergreeny 30. let a výstava veteránů – motocyklů a automobilů. Vstupné v sobotu - dospělí 350,-Kč, děti do 15 let 100,-Kč, senior pas, senioři 65+ a studenti (ISIC) – 270,-Kč, rodinné vstupné 2 + 1 – 750,-Kč, 2 + 2 – 800,-Kč.
  • Vstupné v textu

0308tipy2

DĚČÍNSKO

Rumburk

4. srpen - Odpustková církevní slavnost Porciunkule od 9.30 do 17 hodin

  • V Loretě Rumburk se v neděli 4. srpna 2019 uskuteční tradiční odpustková pouť k Panně Marii Andělské z Porciunkule. Součástí slavnosti je mše svatá (od 9.30 hod.) v klášterním kostele sv. Vavřince. Po mši sv. následuje v 10.45 hod. loretánská litanie v loretánské kapli a pobožnost u oltáře sv. Josefa na nádvoří Lorety. Slavnost pořádá rumburské děkanství. Prohlídky barokní památky probíhají od 10.00 do 17.00 hod. V ambitu je k vidění výstava fotografií „Taje a krásy Šluknovska“.
  • Vstupné je po celý den dobrovolné.

0308tipy3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru