Výstavba přístaviště Brná. 3x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Brná - Krátkodobé až střednědobé stání pro 12 malých rekreačních plavidel do 20 metrů. Molo ohlídá kamerový systém. Chybět nebude přípojka na elektrickou energii a vodu. V Brné již druhým rokem probíhá výstavba přístaviště pro malá plavidla. Cyklisté si na Labské stezce podél řeky musí dát pozor na omezený průjezd.

„Přístaviště bude tvořeno plovoucím páteřním molem o délce 62,4 metru a šířce 2,5 metru a je kotveno na 3 sloupové dalby pomocí objímek umožňujících vertikální pohyb. Páteřní molo je složeno z 6 jednotlivých pontonů délky 10,4 metru, které jsou tvořeny vždy 2 betonovými plováky s výplní z polystyrenu. Součástí mola je 6 plovoucích výložníků osazených šikmo ve směru proudu v osové rozteči 9 metru. Výložníky bude možno při nepříznivých podmínkách (zimní období, povodňový stav) sklopit ve směru proudu. K vyvazování plavidel slouží rohatinky a pacholata na mole. Plovoucí molo je s břehem spojeno ocelovou lávkou světlé šíře 1,5 metru a délce 6,5 metru,“ uvádí k projektu na svých stránkách Ředitelství vodních cest České republiky (ŘVC ČR).

Nové přístaviště v Brné začalo na řece Labi vyrůstat na přelomu měsíce května a června roku 2022. Práce měly skončit již loni. Poslední termín dokončení je stanoven na 31. května 2024. Důvodem prodloužování výstavby jsou podle minulých veřejných vyjádření ŘVC ČR komplikace při napojování inženýrských síti.

Vizualizace Ředitelství vodních cest České republiky

V Ústí zdarma po městě rozveze cestující s kolem cyklobus

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru