Stavební práce na úpravě ústecké stoky na Předmostí. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na uzavřené parkoviště narazí motoristé v centru města na Předmostí. Důvodem je úprava stoky „X“ a „Z“.

Jak uvádí Magistrát statutárního města Ústí nad Labem na elektronické úřední desce, práce probíhají na umístění startovacích jam a provedení protlaku pod komunikací. „V současné době pracujeme na výstavbě první z jímek. Poté budeme ještě bagrovat směrem k silnici, kde dojde k částečnému dopravnímu omezení,“ uvedl reportérovi e-ústí.cz jeden z dělníků.

Investor Severočeská vodárenská společnost, a. s., na svých stránkách k úpravě ústecké stoky doplňuje, že dochází k přepojení stoky „X“ do stoky „Z1“. „Stavba bude řešena protlakem pod železniční tratí a Přístavní ulicí. Odpadní vody ze sběrače X se na základě tohoto opatření převedou stokou Z1 přímo do sběrače Y a částečně uvolní kapacitu stoky Z a ČSOV Z Mariánská Skála,“ píše se.

Uzavírka parkoviště potrvá do 15. července 2024.

Na nábřeží začaly práce na výstavbě provizorní lávky pro pěší a cyklisty! Spojí Střekov s centrem Ústí po dobu rekonstrukce mostu Dr. Beneše

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru