Ústecký kraj se prezentoval na veletrhu cestovního ruchu v dánském Herningu
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Herning - Až na severu Evropy se se svou nabídkou v cestovním ruchu prezentoval Ústecký kraj. Na mezinárodním veletrhu Ferie for Alle v dánském městě Herning se náš region prezentoval úplně poprvé na doporučení zastoupení Czechtourism pro Skandinávii.

Jedná se o největší veletrh cestovního ruchu v Dánsku. Za tři dny jej navštívilo 61 tisíc lidí. Česká republika zde měla společnou expozici s Polskem.

Největší zájem byl o golfovou turistiku, aktivní dovolenou v Krušných horách a o možnostech lyžování a trávení volného času. Dánové jsou proslulí svoji láskou k cykloturistice. Podle průzkumů 9 z 10 Dánů vlastní kolo. Proto se nelze divit, že velký zájem měli návštěvníci o cykloturistiku v Ústeckém kraji. Cyklostezka Labe je v Dánsku velmi známá. Řada z návštěvníků znala i další části regionu například České Švýcarsko, kde už i několikrát byli na dovolené nebo prodlouženém víkendu.

0203dansko2

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Společně s Ústeckým krajem se na veletrhu prezentoval také hotel Clarion Ústí, který zde byl již v minulosti a navázal zde úspěšnou spolupráci s cestovními kancelářemi z Dánska. Na místě byl také domluven „presstrip“ pro nejčtenější časopis o cestování Vagabond, který proběhne v květnu. Tento časopis připravuje 12 stránkovou reportáž o aktivní turistice v ČR. Veletrhu v Herningu se zúčastňuje každoročně více než 1000 vystavovatelů, cca 200 novinářů a celková návštěvnost činí 60 až 70 tisíc účastníků.

0203dansko3

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

V únoru se Ústecký kraj prezentoval také na největším veletrhu cestovního ruchu v Bavorsku. V Mnichově na oblíbeném německém veletrhu F.RE.E Munchen se Ústecký kraj prezentuje pravidelně už od roku 2010. Společně s ním se prezentovala i města Ústí nad Labem a Teplice. K nejžádanějším turistickým produktům patřila opět oblíbená Labská stezka, Národní park České Švýcarsko a významné pamětihodnosti a akce ve spojení s výročím oslav vzniku Československa v roce 1918.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru