Kraj zprovoznil informační systém: Informace o autobusových spojích jsou dostupné prostřednictvím SMS
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ústecký kraj zprovoznil na čísle 776 250 609 informační sms systém, který na požádání sdělí údaje o případných omezeních na konkrétní autobusové lince.

Aktuálně se tento informační servis týká oblastí Litoměřicko a Lounsko – západ obsluhovaných společností TD Bus a.s., kde dochází k častým a významným výpadkům spojů na více linkách, především z personálních důvodů.

„Zlepšit informovanost občanů o autobusové dopravě je jedním z kroků, jakým můžeme momentálně z naší strany přispět ke stabilizaci situace v problémových oblastech. Odeslání sms je rychlejší a jednodušší než vyhledávání informace na internetu, ke kterému ani nemá každý přístup. Nadále ale platí, že můžeme poskytovat pouze takové informace, které obdržíme od dopravce. Ten je zodpovědný za provoz a měl by občany informovat, ale především jezdit a plnit smlouvu,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek.

Cílem je informovat cestujícího, který ví, kam a jakou linkou chce jet, zda je na této lince v daném a nadcházejícím dni nějaké omezení.

Služba funguje následujícím způsobem:

Cestující pošle SMS ve formátu "DUK číslo_linky" na tel. číslo +420 776 250 609 („DUK“ musí být velkými písmeny) a následně obdrží informaci, zda jsou na lince omezení a případně jaká konkrétně. Za číslo linky se považuje poslední trojčíslí. Cena za odeslanou SMS je dle tarifu tazatele, přijatou SMS tazatel neplatí.

Příklad dotazu (textu SMS) na linku 552625 Litoměřice-Polepy-Hoštka-Štětí,Hněvice: DUK 625

Souhrnné informace jsou nadále zveřejňovány na webových stránkách Ústeckého kraje v sekci Aktuálně (www.kr-ustecky.cz), na stránkách Dopravy Ústeckého kraje (https://www.kr-ustecky.cz/doprava-usteckeho-kraje.asp) a na facebooku Dopravy Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru