Padesát let od invaze: Primátorka s náměstkem si připomněli událost u pomníku obětem komunismu
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Od invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa uplynulo právě padesát let. Primátorka Věra Nechybová a její náměstek Pavel Dufek si tuto událost připomněli v Městských sadech. Na památku obětí vpádu vojsk i následné normalizace položili kytici k pomníku obětem komunismu od Olbrama Zoubka.

„Sama jsem tuto událost nezažila, ale dobře si pamatuji dobu, která nastala potom. Řada lidí přišla o svou práci, jejich děti nesměly na školy a vojska, i když nepříliš viditelná, tu stále byla. Invaze poznamenala dějiny naší země a její následky zůstávají v mnoha lidech i nyní, ještě dlouho poté, co poslední vojáci opustili naší republiku,“ poznamenala Věra Nechybová.

2108invaze2

Zdroj: www.usti-nad-labem.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru