Policisté se zaměřili tentokrát na nákladní auta
Ilustrační foto Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu nákladní a autobusové dopravy probíhala v minulém týdnu v Ústeckém kraji. Policisté se zaměřili hlavně na dodržování dob řízení a odpočinku, kontrolu předepsaných dokladů, technického stavu vozidel, dodržování dohody AETR apod.

„Policisté v průběhu akce zkontrolovali 299 vozidel a zjistili celkem 142 dopravních přestupků. Řidičům za tyto přestupky uložili 116 blokových pokut v celkové výši 70 500 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 26 závažnějších přestupků,“ informovala Šárka Poláčková, mluvčí Policie ČR Ústí.

Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidel, a to v 56 případech. V 17 případech řešili policisté porušení silničního zákona,  v 8 případech byla překročena hmotnost vozidla, 6 řidičů nedodrželo bezpečnostní přestávky a doby jízdy a  dvakrát byla porušena mezinárodní dohoda AETR.

Kromě toho policisté v 16 případech pokutovali rychlou jízdu a přistihli 12 nepřipoutaných osob. Po požití alkoholických nápojů usedli za volant 3 řidiči, jeden  šofér byl pod vlivem návykové látky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru