Jak se chovat na ulici? Strážnice pomáhala poučit děti
Beseda s dětmi v Ústí. Foto Městská policie
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Duben - měsíc bezpečnosti v dopravě. Strážníci městské policie v rámci preventivní výuky připravili pro malé děti besedu o bezpečném chování a pravidlech v pouličním a silničním dopravním provozu.

Strážnice Kateřina Burianová z Městské policie Ústí nad Labem četla dětem pohádky z knížky Pozor, červená! od Hany Primusové a Lenky Procházkové. Čtení a povídání proběhlo v pedagogickém oddělení Muzea Ústí nad Labem. Nejenom děti, ale i jejich rodiče se zaujetím poslouchali příběhy s dopravní tématikou. Pomocí pohybové básničky se děti naučily nebo si oživily orientaci, kde je levá a pravá strana. Na závěr si děti odnesly malé dárky a reflexní prvky, které jim pro tuto příležitost připravilo vedení města.

„Mottem setkání bylo, že je jen na nás dospělých, jak budeme malým dětem nenásilnou formou připomínat důležité zásady bezpečného chování v silničním provozu. Celá akce se nesla ve velmi příjemném duchu,“ uvedl Jan Novotný, mluvčí Městské policie Ústí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru