Na Střekově bude opraveno nádvoří u starého krematoria
Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nová dlažba, osvětlení, příjezdová malá rampa pro umožnění pohybu ženám s kočárky nebo lidem na vozíčku – to vše bude opraveno na nádvoří před starým krematoriem na Střekově, kudy pozůstalí přicházejí na smuteční obřady. Celé nádvoří dostane novou, vylepšenou podobu.

V rozpočtu města je na tyto úpravy připravena částka 3,5 milionu korun. Záměr i financování schválila v březnu rada města.

„Současný špatný stav nádvoří u starého krematoria neodpovídá charakteru a významu tohoto pietního místa. Chceme ho vylepšit, tak aby šlo o důstojné místo, spojené s posledním rozloučením a vzpomínkami na zesnulé,“ uvedl Karel Rouč z magistrátu města Ústí nad Labem.

Na nádvoří bude položena zámková dlažba, upraveno bude schodiště, vylepšeny budou čistící zóny. Kvalitnější bude malá rampa umožňující bezbariérový pohyb přes schodiště lidem na vozíčku nebo matkám s kočárky. Nádvoří bude osvětleno, bohaté zelené dekorace pietního místa vytvoří keře z tújí.

Krematoria v Ústí na Střekově jsou dvě. Staré bylo postaveno a otevřeno už v roce 1932, nové ho pak následovalo v roce 1987.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru