Olympic, Citron, Tublatanka. Jaro v Ústí bude patřit legendám
Fanoušci v Ústí se na na jaře mohou těšit na pořádné "nářezy" legend. Ilustrační foto pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Milovníci rockové hudby a vzpomínek na 80. či 90. léta z Ústí a okolí se mohou těšit na skvělou přehlídku legend. Během jara jsou pro ně v Ústí přichystány skutečné lahůdky: za týden to bude koncert Olympiku a na začátku června Citron s Tublatankou.

Olympic, který letos oslaví už 56 let na české hudební scéně, vystoupí 29. března v kulturním domě od 19 hodin. Vstupenky jsou ještě stále k dispozici, prodávají se v cenové hladině od 490 do 550 korun. Nestárnoucí kapela pod vedením Petra Jandy stále rozdává radost statisícům fanoušků, jen od počátku tohoto roku měla už přes dvacet koncertů v ČR i na Slovensku. Vznikla v roce 1962, první album jí vyšlo roku 1968. Od té doby skupina vydala přibližně šedesát alb a ovlivnila milovníky rockové hudby několika generací, stejně tak i podobu celé československé populární hudby. Třikrát vyhrála mezi kapelami v anketě Zlatý slavík, třikrát potom zhruba o patnáct let později i v anketě Český slavík.

Další dvě legendy dorazí na začátku června do letního kina. Bude to kapela Citron, která byla prvním průkopníkem rockového stylu heavy metal v Československu a v 80. letech jednou rovněž vyhrála Zlatého slavíka. V loňském roce se ke kapele vrátil Ladislav Křížek, oblíbený zpěvák z 80. a 90. let, narozený jen nedaleko od Ústí: v Lounech. Druhou kapelou s parádní rockovou muzikou bude slovenská Tublatanka, která s Citronem vyjede v dubnu na společné turné s názvem Souboj rebelů 2018. Tublatanka se zpěvákem Martinem Ďurindou se proslavila například písněmi jako Skúsime to cez vesmír, Dnes mám rande so svojím mestom nebo Pravda víťazí, jež se stala jedním z hitů v době sametové revoluce. Koncert v letním kině proběhne 2. června od 18 hodin. Vstupenky se prodávají za 490 korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru