Krásné Březno - Nejen novinky ze světa zvířat, ale také další informace z okruhu návštěvnického servisu či stavebních úprav jsou předmětem zpráv, které vydává ústecká zoologická zahrada.

Demontáž skluzavky. Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

Jak uvedla mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová, následná informace asi nepotěší nejen děti, ale také letité návštěvníky zoo, kteří mají z dob svého mládí spojeni ústeckou zoo kromě zvířat také s dlouhými barevnými skluzavkami, které zde byly instalovány v 70. letech minulého století. „Skluzavky byly původně tři, ale nejprudší z nich jsme kvůli bezpečnosti odinstalovali zhruba před deseti lety. Jezdila skutečně rychle, navíc pokud pršelo či dotyčný měl šusťákové kalhoty, rychlost se zvyšovala a dopad byl často velice tvrdý. Traduje se dokonce, že lékaři na pohotovosti okamžitě věděli, odkud k nim během víkendů pacienti s úrazy přicházejí. Nyní stejný osud čeká zbylé dvě skluzavky, protože jejich bezpečnost i technický stav jsou za zenitem," řekla mluvčí zoo.

Ředitel ústecké zoo Lubomír Moudrý dodal, že je vedení zahrady samozřejmě líto, že k tomuto kroku muselo přistoupit, ale bohužel, bezpečnost návštěvníků, zejména dětí, je pro nás prioritou. „Po svém nástupu v lednu letošního roku se postupně seznamuji s technickým stavem všech zařízení v areálu zoo, ať již se jedná o pavilony, různé stavby, dílny či dětské koutky. V případě skluzavek je o to smutnější, že v roce 2014 prošly opravou včetně nátěru, ale laminát na horní zelené klouzačce se začal po krátké době odlupovat a musela být proto vloni uzavřena – i to však jen dokládá, že už je čas na výměnu či jiné řešení. Ke stavu skluzavek a jejich okolí máme k dispozici nezávislá vyjádření dvou autorizovaných techniků vydaných vloni či v letošním roce, a na jejich základě bylo třeba jednat. V současné době je pro nás jediným možným řešením obě skluzavky zrušit, i když je nám jasné, že se toto rozhodnutí setká s negativní reakcí některých návštěvníků," vysvětluje Lubomír Moudrý. Zároveň však dodává: „Samozřejmě, že se budeme snažit tuto oblíbenou část zoo opět oživit. V současné době hledáme řešení a chceme do tohoto procesu zapojit dodavatele herních prvků pro děti. Vše je přirozeně i otázkou financí. Pokud by se našel subjekt, který by nám s tím rád pomohl, je u nás jistě vítán."

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru