Ústí nad Labem - Městská policie od nového roku v rámci různých opatření zvýšila kontrolní činnost v prostoru vlakového nádraží a blízkém okolí, kde se podařilo zadržet několik hledaných osob. Kontrolní činnost se týká všech nádraží na území města.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

„Cítíme potřebu zvýšit bezpečnost nejvíce vytížených centrálních dopravních uzlů s velkou kumulací obyvatel a návštěvníků, proto jsme našli řešení ve formě detašovaného pracoviště městské policie," uvedla primátorka města Věra Nechybová.

Detašované pracoviště bude sídlit v prostoru Zanádraží a bude sloužit k prvotním administrativním úkonům, které strážníci jinak vykonávají až na nejbližší služebně městské policie v ulici Na Nivách. Hlídky budou do areálu Zanádraží docházet v průběhu pochůzkové činnosti, nápomocné budou i přenosné kamery. „Městské policii toto opatření nezpůsobí žádná negativní opatření ani žádná navýšení, zajištěna naopak bude větší dostupnost strážníků a bezpečnost obyvatel," doplnil k přijatému opatření 1. náměstek Jiří Madar.

V minulosti již městští strážníci služebnou přímo v centru Ústí nad Labem disponovali. Sídlila vedle budovy České národní banky v ulici Hradiště. „Před více jak deseti lety došlo k jejímu zrušení. Důvodem bylo, že jsme byli pouze v nájmu," doplnil ředitel městské policie Pavel Bakule.

V prostoru Zanádraží bude otevřen cyklopoint (psali jsme), fungovat bude v areálu kavárna s občerstvení nebo prodejna IT potřeb. V jednání je nově i prodejní galerie. Postupně tak bude krásný prostor v centru města oživován a zajištěna bude také větší bezpečnost návštěvníků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru