Městská policie pořádala besedu pro handicapované občany z organizace nevidomých a slabozrakých
Foto: Městská policie Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve středu proběhla na dopravním hřišti městské policie beseda s handicapovanými spoluobčany z místní pobočky „Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky (SONS)“.

Posláním organizace SONS je sdružovat nevidomé a jinak těžce zrakově postižené občany a hájit jejich zájmy a poskytovat konkrétní služby vedoucí k integraci takto postižených občanů do společnosti.

1608mpul2

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

Strážníci ze skupiny prevence kriminality a dopravní výchovy s nevidomými hovořili nejen na téma osobní ochrana a bezpečnost majetku, ale i o aktuálních problémech handicapovaných, se kterými se ve městě potýkají. Jak uvedla nevidomá Helena Cibriková: „Nejčastěji se setkáváme s takzvanou šikanou v podobě áček před obchody, náhlé stavební úpravy a výkopy, které nevidomí nemohou včas zaznamenat a vyhnout se jim, ale také se setkáváme s bezohlednými cyklisty a řidiči“. Slabozrací se také seznámili s různými preventivními projekty Městské policie Ústí nad Labem. Setkání je součástí preventivního programu městské policie „Myslíme na Vás“ zaměřeného na nejohroženější skupiny obyvatel našeho města, seniory a handicapované spoluobčany.

1608mpul3

Foto: Městská policie Ústí nad Labem

„Připomínkami a poznatky nevidomých se samozřejmě budeme zabývat“ řekla garant celé akce primátorka města Věra Nechybová. „Jsme velice rádi, že jsme si s nevidomými mohli popovídat a zjistit tak, co je trápí. My, kteří nejsme ničím omezeni, si vůbec neuvědomujeme, s čím vším se musí tito lidé potýkat. Proto chceme být slabozrakým co možná nejvíce nápomocni a stát se pro ně oporou a záštitou“. Celé setkání bylo završeno vzájemným sdělováním svých zkušeností a zážitků. Nevidomí si od strážníků odnesli různé reflexní předměty potřebné pro bezpečný pohyb v silničním provozu, které jim věnovalo vedení města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru