I přes avizované silniční kontroly uvízl opilec v policejní síti
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

 

Ústí nad Labem – Od začátku letních prázdnin se ústečtí policisté zapojují v rámci silničních kontrol do celorepublikového projektu „Řídím, piju nealko pivo“. Jednotlivá média o kampani pravidelně informují (psali jsme) , přesto se v úterý 15. srpna na ústeckých silnicích našel opilec, kterému hlídka naměřila alkohol.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že řidič nadýchal 0,26 promile alkoholu. „Jednalo se o muže středních let, který řídil Škodu Octavia,“ upřesnila policistka.

Policisté během dopravně-bezpečnostní akce zkontrolovali 14 řidičů. „Každý druhý řidič neměl něco v pořádku. Ať už se jednalo o bezpečnostní pásy, nerozsvícená světla, nevyhovující technický stav vozidla,“ doplnila Veronika Hyšplerová.

Cílem projektu „Řídím, piju nealko pivo“ je zvýšení bezpečnosti silničního provozu a snížení rizika dopravních nehod zapříčiněných lidmi pod vlivem alkoholu. Policisté kromě standardní kontroly řidiče informují o nealkoholickém pivu jako o alternativě, která může pomoci zvýšit úroveň bezpečnosti silničního provozu.

Společně s promotérem Českého svazu pivovarů a sladoven a zástupcem BESIPU  v rámci dopravních kontrol předávají informace o rizicích, která s sebou přináší jízda pod vlivem alkoholu. Řidič, u kterého kontrola proběhne v pořádku, dostává odměnu ve formě nealkoholického piva a jednorázového alkoholtesteru.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru