Reprofoto z videa Policie ČR
Ústí nad Labem

Chomutov – Ze spáchání zločinu obecného ohrožení byla obviněna mladá žena z Chomutova, která v minulém týdnu zaměstnala hasiče i policisty. Podle dosud zjištěných informací totiž žena ohrozila nejen sebe, ale i ostatní obyvatele panelového domu na sídlišti Zahradní, když úmyslně poškodila přívodní plynovou hadici vedoucí do sporáku a do bytu znemožnila přístup.

Tím došlo k masivnímu úniku zemního plynu do bytové jednotky a následně cestou společných stoupaček do prostor panelového domu. „Koncentrace uniklého plynu se přitom blížila k dolní mezi výbušnosti, přičemž bezprostředně hrozilo nebezpečí vzniku požáru. Situace si vyžádala evakuaci 23 osob ze zmíněného domu. Ženu, která navíc hrozila, že vyskočí z okna, nakonec museli zadržet policisté ze zásahové jednotky, kteří násilím vstoupili do bytu," připomněla událost policejní mluvčí Miroslava Glogovská. O incidentu jsme informovali ZDE. Událost se tak díky pohotovému zásahu policistů a hasičů obešla bez následků na životech, zdraví nebo majetkových škod.

Obviněná je aktuálně omezena na osobní svobodě a s ohledem na její zdravotní stav z rozhodnutí lékaře hospitalizována v psychiatrickém zdravotnickém zařízení.

Za uvedený trestný čin hrozí v případě odsouzení podle zákona trest odnětí svobody od tří do osmi let.

Policisté ze zásahu zveřejnili i video:

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru