STALO SE: Muž vedl útok kladivem ze žárlivosti, třikrát udeřil svoji oběť
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Most - Několik trestných činů má mít na svědomí 35letý muž z Mostu. Policejní vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, pokus ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování. Co všechno měl spáchat?

Muž měl koncem března v brzkých ranních hodinách násilím vstoupit do bytové jednotky poblíž centra Mostu. Nepozván vešel do jedné z místností, ve které spal poškozený. Ten ho měl neúspěšně několikrát vyzvat k opuštění bytu. "Vzájemné přetlačování vyústilo ve fyzické napadení ze strany obviněného. Ten se nezdráhal zaútočit kladivem, kterým napadeného třikrát udeřil. Důvodem agrese byla údajně žárlivost," uvedl mluvčí policistů Václav Krieger. Incident se naštěstí obešel bez vážného zranění. Na dveřích nájemníka vznikla hmotná škoda.

O tři dny později měl stíhaný prostřednictvím sociální sítě umístit na svůj profilový účet nevhodné sdělení. V tomto příspěvku měl vyzývat čtenáře, ať se jdou živě podívat na fyzický útok, kterým chtěl opětovně ublížit svému protivníkovi. Aby toho nebylo málo, podle policistů měl následující den zaslat poškozenému dvě textové zprávy s výhružným a urážlivým obsahem.

"Za to, že neoprávněně vnikl do cizího bytu, útočil a vyhrožoval těžkou újmou na zdraví, může Mostečan odejít od soudu až s tříletým trestem odnětí svobody," sdělil tiskový mluvčí Policie ČR.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru