Sportovci svými výkony pomáhají duševně nemocným v Ústí zpátky do společnosti
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Sportovci měřící si své aktivity za pomoci mobilní aplikace „EPP – Pomáhej pohybem“ v těchto dnech sbírají body pro ústecký spolek Kolumbus, který sdružuje osoby se zkušeností se službami péče o duševní zdraví. Hlavním cílem projektu „Z domova zpět do společnosti“ je zvýšení kvality péče o duševně nemocné hospitalizované ve zdravotnických.

Pomoc vykonávají lidé s obdobným onemocněním, kteří jsou již na cestě k uzdravení. Jedná se o svépomocnou terénní neregistrovanou zdravotně-sociální službu, formou osobní asistence v domácnostech. „Provádíme návštěvy v rodině pacienta a jeho doprovázení za jeho zájmy do společnosti. Pracovníci posilují důvěru pacientů, že vyléčení a zapojení se do běžného života je možné i u nich. Zprostředkujeme kontakt s vnějším světem a jinými uživateli. Aktivizace sestává i v nabídce práce pro náš spolek. Projekt podporuje plynulý přechod z nemocnic do běžného společenského života nebo bude sloužit lidem izolovaným doma. Jednotlivé činnosti vhodně doplňují systém zdravotních a sociálních služeb, jedná se o nedostatkovou službu, kterou chceme prosadit do reformovaného systému péče o osoby s duševním zdravím. Finanční prostředky budou využity především na odměny zaměstnancům a cestovné pro nemajetné pacienty,“ uvádí spolek k projektu.

Nashromážděné body Nadace ČEZ přemění na potřebných 100 tisíc Kč pro ústecký Kolumbus.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru