Sociálka k úmrtí chlapce v Lounech: Špatnému zacházení s dítětem nic nenasvědčovalo, nikdo nám nic nehlásil
ilustrační foto
Ústí nad Labem

Louny - Celým Českem otřásá v těchto dnech případ záhadného úmrtí malého chlapce v Lounech. Jeho smrt vyšetřují kriminalisté od soboty 16. února. Ještě téhož zadrželi podezřelého mladíka z Loun, který je nyní ve vazbě. 

Ačkoli nebyla zatím prokázána příčinná souvislost mezi násilným jednáním obviněného muže a úmrtím nezletilého dítěte, místní mají jasno. Tříletý chlapec byl podle nich dlouhodobě týrán přítelem jeho matky a na následky bití měl také zemřít. "Kriminalisté si vyžádali znalecké posudky a v dané věci musí počkat na jejich výsledky," uvedla v úterý krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

K případu se ve čtvrtek vyjádřil Odbor sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu v Lounech, který uvedl, že rodinu nevedli v evidenci OM (ochrany mládeže) orgánu sociálně právní ochrany dětí. 

"S rodinou jsme byli v kontaktu na počátku listopadu roku 2018. V této době nebyly místním šetřením shledány žádné indicie, které by nasvědčovaly nepřiměřenému zacházení s nezletilým dítětem. Orgánu sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) nepodala žádná fyzická osoba ani instituce oznámení, které by upozorňovalo na nepřiměřené zacházení s dítětem," stojí v tiskovém prohlášení lounského úřadu.

V sobotu 16. února v ranních hodinách přijali policisté oznámení o úmrtí nezletilého dítěte v Lounech. Vzhledem k jistým okolnostem si věc převzali krajští kriminalisté. Během soboty policisté zadrželi muže podezřelého z násilného jednání.

"Následující den byl muž policejním vyšetřovatelem obviněn ze spáchání dvou trestných činů – těžkého ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společném obydlí," uvedla krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Včera byla na základě podnětu policistů na obviněného muže soudem uvalena vazba.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru