Dopravní podnik na Mezinárodní den dětí rozdá na tři sta sušenek
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Zpříjemnit cestování dětem na jejich svátek 1. června se rozhodlo vedení ústeckého Dopravního podniku. Přepravní kontroloři mezi malé cestující s platnou jízdenkou rozdají tři sta Fidorek.

Na sušenku se mohou těšit děti, které pojedou vybranými spoji ústecké městské hromadné dopravy (MHD) v ranních hodinách mezi 7:00 až 8:00 hodinou a 12:15 až 14:00 hodinou. Vedení společnosti chce malým cestujícím na Mezinárodní den dětí zpříjemnit cestování po městě a vyjádřit jim poděkování za využívání služby.

V případě, že jakýkoli cestující nebude mít 1. června platný jízdní doklad, obdrží přirážku k jízdnému, jako kterýkoli jiný den. Partnerem akce je Hypermarket Globus Trmice.

Mezinárodní demokratická federace žen v roce 1949 vyhlásila Den pro ochranu dětí. Důvodem bylo masové zabíjení žen a dětí v Lidicích v roce 1942, ale také ve francouzském Ouradouru roku 1944. Datum oslav bylo stanoveno na 1. červen, který připomíná sirotky v San Franciscu a první konferenci, jež se zabývala blahem dětí. Postupem času se ze Dne pro ochranu dětí stal Mezinárodní den dětí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru