Ústecká zoo otevře na Štědrý den horní i dolní vchod do zahrady. Vstupné bude dobrovolné
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Slavnostní vánoční atmosféru si přímo 24. prosince v ústecké zoologické zahradě užívají již řadu let společně návštěvníci i zvířecí obyvatelé zahrady. Ani letošní Vánoce nebudou výjimkou.

„Poprvé jsme takovou nadílku pro zvířata uskutečnili před deseti lety, tedy v roce 2008. Pojali jsme tuto akci jakou dobrou zábavu pro vybrané druhy zvířat, kterým jsme připravili stromky ozdobené ovocem a zeleninou, ale i pochoutky ve vánočně zabalených balíčcích. Akce si získala velkou popularitu, takže od té doby se počet malých a velkých účastníků navyšuje. Je to jistě příjemný způsob, jak si se svojí rodinou či přáteli zkrátit čekání na Ježíška,“ uvedla mluvčí ústecké zoo Věra Vrabcová.

„I letos budeme začínat ve spodní části zoo, a to v 10.00 hodin u našich tuleňů Caspera a Mary. Ti během komentovaného krmení dostanou svoji oblíbenou pochoutku charakteristickou pro vánoční čas – rybu. Další zastávka bude u pavilonu opic, kde je vzhledem k počtu jedinců makaků kápových a mandrilů rýholících počet dárků největší, aby se dostalo na každého člena tlupy. Poté se přesuneme do pavilonu exotária s nadílkou pro další druhy primátů – kotuly a chvostany. Ve venkovních výbězích sousedního pavilonu šelem čekají dárky s dobrotami a stylově ozdobené stromky na medvědy malajské, lvy a oblíbené surikaty,“ doplnila Nikola Roštejnská z ústecké zoo.

„Následná prohlídka s nadílkou v horní části zoo bude zahrnovat lemury kata v expozici Berenty, vzhledem k počasí se uskuteční ve vnitřní expozici a ne ve venkovním výběhu, kam chodí lemuři pouze v létě. Samotný závěr celého dopoledne bude patřit našim slonicím, ale bude záležet na počasí a zdravotním stavu Kaly, takže vše se rozhodne až v pondělí 24. prosince. Většinou zde prohlídka okolo poledne končí a všichni se rozcházejí do svých domovů,“ doplnila Věra Vrabcová.

„Zoo bude v pondělí 24. prosince otevřena od 9.00 do 14.00 hodin, a to oba vstupy, tedy spodní z Drážďanské ulice a výjimečně horní z ulice Výstupní. Vstupné je dobrovolné. Věříme, že si tento sváteční den u nás užije každý, kdo do zoo dorazí,“ doplnil na závěr Matěj Kynšt.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru