Třetina lidí letos k Vánocům dostane sexuální pomůcku, největší popularitě se v Česku těší vibrátory
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Česká republika - V prosinci rostou prodeje sexuálních pomůcek, které se u dospělé populace v posledních letech těší značné popularitě jakožto vánoční dárky. Dokládají to jak aktuální zahraniční průzkumy, tak i statistiky tuzemských prodejců. Průzkum například odhalil, že erotickou pomůcku dostane k Vánocům téměř třetina lidí. Mezi Čechy jsou v tomto segmentu dlouhodobě nejoblíbenější vibrátory.

Dosavadní statistiky zároveň ukazují, že více jak polovina dospělých obdaruje svůj protějšek erotickým prádlem. Celých 47 procent lidí plánuje, že svému partnerovi či partnerce jako vánoční dárek nadělí samotný sex. Daný průzkum rovněž odhalil, že si sex na Štědrý den obvykle dopřává 70 procent párů.

Muži kupují prádlo, ženy pouta

Oblibu sexuálních pomůcek jakožto vánočních dárků dokládají především aktuální statistiky z tuzemských sexshopů. „V prosinci rostou jak prodeje, tak i průměrná hodnota zakoupeného zboží. Nejvyšší poptávka je tradičně po vibrátorech, Venušiných kuličkách a erotickém prádle. To kupují zejména muži pro své partnerky. Ženy naopak častěji než muži pořizují pouta či další doplňky pro svazování nebo jiné netradiční erotické hrátky,“ řekl Adam Durčák ze sexshopu Ruzovyslon.cz, který prodává a testuje erotické pomůcky a zabývá se zdravou sexualitou. Nejrůznější druhy vibrátorů si například před loňskými Vánocemi koupilo 40 procent žen, Venušiny kuličky si pořídilo 15 procent dam a erotické prádlo pro svou partnerku zakoupil každý desátý muž.

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru