Ústí nad Labem - Vynikajícího úspěchu dosáhla žákyně 3. ročníku Střední školy obchodu, řemesel, služeb a Základní školy Ajpkaljeva Botakoz. Na 23. ročníku mezinárodního mistrovství ČR mladých odborníků v oblasti gastronomie Gastro Junior Brno - Bidvest Cup 2017, které se uskutečnilo na výstavišti v Brně, zvítězila v oboru Cukrář ve velmi silné konkurenci 24 středních škol z ČR i zahraničí.

2601cukrarka

Ajpkaljeva Botakoz s diplomem, zlatou medailí a cenou. Foto: Ústecký kraj

Tento fantastický úspěch je podtržen nejen odbornou kvalitou studentky, ale i její skromností a pracovním přístupem, který by měl být vzorem a příkladem k následování pro další žáky. Z obrovského množství odměn, které doslala, vyniká nejvíce pozvání na ples „Šikovné ručičky ČR", kde bude reprezentovat nejen sebe, ale i ústeckou školu.

Bylo velmi emotivní sledovat, jak při slavnostním vyhlašování výsledků v zaplněném sále hotelu Voroněž téměř 400 přítomných (soutěžící, doprovod, odborníci z řad komise či zástupci Jihomoravského kraje) dlouho studentce tleskalo. Velké poděkování patří také učitelce odborného výcviku Renatě Jírové, která ji připravovala.

V kategorii Číšník-servírka skončil třeťák Jakub Staněk v bronzovém hodnotícím pásmu. Kubu připravovala paní učitelka Pavlína Urychová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru