Chabařovice – Že se nedá plavat na zamrzlé Miladě u Chabařovic? Tak se podívejte na video, které koluje Facebookem. Je na něm zachycen adrenalinový nadšenec Petr Kapoun. Bez neoprénu se vrhl pod led, aby si pod ním udělal pár temp.

O ledovém dovádění píše freediver David Vencl na svém blogu. Připomíná i svou zkušenost s Barborou u Oldřichova, kde na rozdíl od Milady nebyly tak dobré podmínky. „Bylo to doslova utrpení - hrozná viditelnost pod vodou, pod mrakem na suchu a to vám je pak zima tuplem - strašná zima,“ připomíná.

Na Miladě byly podmínky naprosto jiné. Průzračný led dal potom vzniknout tomuto videu. „Nakonec jsme s Petrem Kapounem blbli ve vodě na střídačku hodinu a půl. Petr si dal extra bonus - dive bez neoprenu! A super akci jsme zakončili na bruslích při západu slunce,“ uzavřel sportovec.

Jezero Milada na Ústecku je zrekultivovaným důlním prostorem. Jde o zatopený hnědouhelný lom. Podobným způsobem vzniklo Jezero Most na Mostecku.

Freediving je potápění bez dýchacího přístroje, tedy jen se zásobou vzduchu v plicích, kterou má potápěč z nadýchnutí se nad hladinou vody.

2501freediver

Šílenost? Pro někoho je to zábava. Zdroj: FB

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru