Ústí nad Labem – Medaili za statečnost z rukou primátorky statutárního města Ústí nad Labem Věry Nechybové dostal v úterý 28. černa strážník Bedřich Kořínka. Muž zákona, když šel nakupovat s dětmi, zadržel narkomana, který přepadl večerku ve Staré ulici. (psali jsme)

Oceněný strážník Bedřich Kořínka. Zdroj: Městská policie města Ústí nad Labem

Zástupce ředitele městské policie Jan Novotný uvedl, že k loupežnému přepadení došlo v sobotu 18. června v dopoledních hodinách. „V okamžiku, kdy pan Kořínek dával před obchodem napít svým dětem, zaslechl z provozovny křik. V tom okamžiku vybíhal z večerky muž v kostičkované bundě s kapucí na hlavě, který držel v ruce pistoli. Strážník Kořínek ani na okamžik nezaváhal a pomocí hmatů a chvatů dotyčného muže zpacifikoval a následně odzbrojil. Když se přesvědčil, že celou situaci má pevně pod kontrolou a od útočníka nehrozí přímé nebezpečí, zavolal na opodál stojící dělníky, aby zavolali republikovou policii. Ta si po příjezdu na místo celý případ i se zadrženým převzala k dořešení," doplnil Jan Novotný.

Sedmadvacetiletému narkomanovi za přepadení večerky hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Policejní komisař ho obvinil z trestného činu Loupeže.

Oceněný strážník Bedřich Kořínka. Zdroj: Městská policie města Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru