Střekov – Jedno velké smetiště. Linoucí se zápach. Opilá a zfetovaná individua tavící ukradené železo, aby ho mohla v klidu odevzdat ve sběrně. To je dnešní obrázek Lázní Dr. Vrbenského. Střekované už podepsali koncem června proti zhoršující se situaci petici.

Lázně Dr. Vrbenského. Foto: Eva Bečvářová
Místním lidem se nelíbí, že žalostný stav bývalé chlouby města Ústí nad Labem nikdo léta neřeší. „Je to hrozné. Zrovna teď tady bydlí skupinka nepřizpůsobivých, která je hlučná. Jeden z nich pořád chodí po ulici a něco vyřvává. Soused prudší povahy to nevydržel a vyběhl na něj. Víte co mu řekl, že má svá práva," popsala situaci Střekovanka Eva Bečvářová.

Nepořádek kolem budovy. Foto: Eva Bečvářová
Za léta rozebírání lázní nepřizpůsobivými mají místní lidé různé zážitky. „Už tu několikrát kvůli požáru odpadků museli zasahovat hasiči. A nebyly to malé požáry. Je normálně vidět prohořelá střecha od plamenů. Navíc pořád se z lázní ozývají rány a bezdomovci něco vynáší. Divím se, že za ty roky je tam pořád co ukrást a ještě jim to nespadlo na hlavu. Je to zhruba rok, co měli někde narazit na uskladněné sudy s chlorem. Když je chtěli odevzdat ve sběrně, tak prý jim řekli, že jim je plné nevezmou. Normálně je přivezli zpět, vzali krumpáče, sudy prorazili a chlor vylili do kanálu. Málem tím přiotrávili půl ulice. Zasahující policisté a hasiči zhruba dvě hodiny do ulice nikoho nepouštěli, než klesne hladina chloru v ovzduší. Pak se tím místní verbež bavila druhý den před večerkou," dodala Eva Bečvářová.

Prohořelá střecha. Foto: Eva Bečvářová
Kvůli vypjaté situaci starostka Střekova Miroslava Lazarová (ODS) iniciovala ve spolupráci s úředníky stavebního odboru ústeckého magistrátu schůzku a kontrolu objektu s majiteli Lázní Dr. Vrbenského. „Když jsme tam přišli, tak na nás začali bezdomovci pokřikovat, co tam děláme, že je to jejich domov. Majitelka se jich zeptala, co tam dělají oni a kdo jim to povolil. Oni zmlkli. Úředníci magistrátu uložili majitelům objekt pořádně oplotit a zbourat všechny přilehlé boudy," uvedla starostka Miroslava Lazarová.

Lázně patří První pražské rekvizitní společnosti. Ta s novináři nekomunikuje.

Čtenáři, posílejte redakci E - Ústí náměty na zprávy, reportáže a události na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Ústečané, čtěte co se kolem vás děje a zajímá vás.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru