VIDEO: Jezero Matylda nebo Most? Které se vám líbí více? Napište nám do diskuze
Nové slunečníky na jezeře Most. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Most - Na místě uhelných lomů v Mostě jsou nyní vloni otevřené jezero Most a o několik let starší Matylda. Obě mají nové zázemí pro návštěvníky. Které je oblíbenější?

Plovoucí bazén přímo na jezeře, padesátimetrová dráha pro plavce či lepší přístup do vody. To jsou novinky v rekreačním a sportovním areálu Matylda v Mostě. "V letošním roce jsme dokončili revitalizaci břehových linií jezera Matylda včetně instalace plovoucích zařízení," uvádí primátor Mostu Jan Paparega. "Bazén je vybaven vnitřním, vestavěným dnem. Je to bazén určený pro děti, to znamená, že by zde nemělo dojít k žádným mimořádným situacím," vysvětluje František Jirásek, vedoucí odboru investic na mosteckém magistrátu. Stavba vyšla přibližně na 45 milionů korun a její financování bylo zajištěno státem v rámci programu pro zahlazování důlních činností v Ústeckém a Karlovarském kraji.

https://www.youtube.com/watch?v=8YULSpet3n0

Od loňského září je veřejnosti rovněž přístupná krajina kolem jezera Most. A v prostoru hlavní pláže přibývají stále další novinky: Dosázená je tam zeleň, nové jsou slunečníky. U velkého parkoviště se dodělávají stánky na občerstvení s terasou a nové sociální zázemí.

Jezero Most vzniklo zatopením hnědouhelného dolu Ležáky, kde se těžilo až do konce 90. let. Postupem času se z nevzhledné jámy proměnilo v nádherné jezero s průzračnou vodou pocházející z řeky Ohře. Přístup osob do území jezera Most je celoroční a volný. Jezero Most je vodní plocha s koupáním na vlastní nebezpečí, rovněž veškeré rekreační a sportovní aktivity jsou na vlastní nebezpečí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru