Malebné údolí, muzeum, naučná stezka. Vyrazte do Kyselky za romantikou i na rodinný výlet
Foto zdroj: Muzeum Mattoni
Výlety

Kyselka - Malebné údolí řeky Ohře, Mattoni Muzeum, Mattoniho stezka „Po stopách skřítků“, rozhledna Bučina – to vše najdete v obci Kyselka na Karlovarsku. Ideální výlet pro rodiny s dětmi, milovníky poetiky 19. století i panenské přírody.

V centru obce Kyselka začíná Mattoniho stezka, která výletníky provede 3,6 kilometrů dlouho trasou po původních odpočinkových místech dobových lázeňských hostů, jako jsou vyhlídky, parky a altány. Šestnáct zastavení popisuje historii míst a přilehlých staveb. Průvodci v podobě místních skřítků na informačních tabulích zpestří celou procházku i dětem.

Poslední zastavení je u zrekonstruovaného Löschnerova pavilonu, ve kterém se nachází Mattoni Muzeum. V něm se mohou návštěvníci osvěžit v kavárně a prohlédnout si expozici přibližující počátky stáčení slavné minerálky a dobu největšího rozkvětu lázní Kyselka za doby Heinricha Mattoniho.

0208muzeum3

Stálá expozice muzea obsahuje množství historických artefaktů i řadu interaktivních prvků. Letos zde návštěvníci spatří to nejlepší ze sezónních výstav z minulých let. Mají tak možnost přenést se do seriálu České televize Já, Mattoni, pracovat ve firmě H. Mattoniho nebo se stát lázeňskými šviháky.

0208kyselka4

Milovníci pěší turistiky si mohou výlet rozšířit o cestu na rozhlednu Bučina, kterou v roce 1880 nechal vystavět právě Heinrich Mattoni. Nabízí výhled do údolí řeky Ohře a na pohoří Krušných a Doupovských hor.

Z Karlových Varů se do Kyselky můžete celé prázdniny vydat víkendovou autobusovou linkou č. 14, jejíž jízdenka platí zároveň jako vstupenka do Mattoni Muzea.

Mattoni muzeum - otevírací doba

0208kyselka

0208kyselka2

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru