Firma, co tiskne na kávu, vyhrála v soutěži začínajících podnikatelů
Vítězem kategorie Inkubátor ICUK se stala Cafeface.
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Ceny za nejlepší začínající firmy si ze soutěže Startup Go Grill odnesly projekty potisku na kávu, designových domečků pro panenky a trvanlivých sáčků z vyřazených padáků. Vybrala je odborná porota na veřejných prezentacích začínajících podnikatelů, které v úterý 23. října v rámci festivalu startupů Festup pořádalo Inovační centrum Ústeckého kraje.

Startup Go Grill je závěrečný večer podnikatelského inkubátoru Inovačního centra Ústeckého kraje, kde se před porotou, investory a veřejností prezentují začínající firmy. V kategorii podnikatelů, kteří absolvovali inkubátor, se vítězem stal Martin Řežábek s firmou Cafeface a odnesl si tak cenu v hodnotě 20 000 Kč na expertní služby Inovačního centra Ústeckého kraje. Cafeface umí na kávu natisknout jakoukoli fotografii, logo či obrázek, a to prakticky okamžitě. Svou službu nabízí především jako catering s přidanou hodnotou na firemní akce.

„Je to nadějný projekt, který sice není původcem technologie, ale dokázal přesně najít svého zákazníka,“ říká členka poroty Jana Nedrdová z Ústeckého kraje, který akci podpořil.

logolink MSMT VVV hor barva cz

Dalším oceněným ve stejné kategorii byla firma Luckydes, podnikatelský projekt dvou studentů architektury Jiřího Philippa Jandy a Petry Jiráskové, který se zaměřuje na zakázkovou výrobu designových domečků pro panenky a příbytků pro domácí mazlíčky.

Cenu České spořitelny v kategorii otevřené projektům, které neabsolvovaly podnikatelský inkubátor Inovačního centra, si odnesla firma Saaczech. Její zakladatelé Lukáš Cafourek a Jakub Sapák postavili svůj byznys na recyklaci a myšlence obnovitelnosti. Z vyřazených padáků české armády vyrábějí náhradu jednorázových plastových sáčků.

„Líbil se nám už samotný nápad, který má významný ekologický a celospolečenský přínos. Pánové ze Saaczechu ho navíc měli i věrohodně spočítaný,“ vysvětluje rozhodnutí poroty Jana Měchurová z České spořitelny.

 2610festup

Festup navštívilo na 700 lidí.

Startup Go Grill byl tentokrát vyvrcholením programu festivalu začínajících firem Festup, který se po celý den odehrával na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Několik stovek návštěvníků Festupu si mohlo prohlédnout interaktivní výstavu tří desítek českých i zahraničních startupů, poslechnout krátké přednášky o úspěších i neúspěších firem, najít práci či brigádu v netradičním formátu rychlého rande anebo se naučit techniky na generování nápadů. Záštitu nad celým festivalem startupů převzal rektor Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Martin Balej a náměstek hejtmana Ústeckého kraje Stanislav Rybář.

O Inovačním centrum Ústeckého kraje (ICUK)

Inovační centrum Ústeckého kraje založily v listopadu 2015 společně Ústecký kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně a Krajská hospodářská komor Ústeckého kraje. Jeho cílem je podpora podnikání, inovací ve firmách a spolupráce výzkumných organizací a firemního sektoru. ICUK pořádá např. festival start-upůFestup, nabízí inkubační a akcelerační programy na podporu podnikání, a spolu s Ústeckým krajem spravuje dotační program na podporu spolupráce firem a výzkumných organizací Inovační vouchery.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru