Novinka na Benzinách: Zavádí čističky vzduchu odstraňující covid-19 i další viry a bakterie
Čistička vzduchu na Benzině. Foto: Unipetrol
Zajímavosti

Ústecký kraj - Benzina, patřící do mezinárodní skupiny ORLEN, výrazně investuje do zvýšení bezpečnosti zákazníků i pracovníků čerpacích stanic. Lídr českého trhu začal vybavovat své čerpací stanice moderními čističkami vzduchu. Multifunkční čističky vzduchu odstraňují COVID-19 i ostatní viry a bakterie pomocí UV-C záření. Čištění vzduchu probíhá dvoufázově pomocí vysoce kvalitních elektrostatických filtrů schopných odstraňovat i mikroskopické nečistoty. Pokrytí celé své sítě chce Benzina zvládnout do konce roku.

„Bezpečnost zákazníků i pracovníků našich čerpacích stanic je pro nás na prvním místě. Jsme součástí kritické infrastruktury České republiky a našim úkolem je zajišťovat dodávky a prodej pohonných hmot v jakékoliv situaci. Náš úkol jsme splnili během jarního nouzového stavu a jsme připraveni jej plnit i nyní. Všechny čerpací stanice Benzina jsme již v březnu vybavili ochrannými přepážkami z plexiskla, dezinfekcemi i dalšími ochrannými prostředky. Nová investice do multifunkčních čističek vzduchu bojujících proti COVID-19 je dalším krokem ke zvýšení bezpečnosti našich zákazníků v této nelehké době,“ uvedl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Unipetrol, do které řetězec Benzina patří.

Multifunkční zařízení zajišťuje dezinfekci a sterilizaci vzduchu i filtraci částic v jedné jednotce. Inovativní přístroje využívají vysoce výkonné bakteriologické a virucidální UV-C lampy. UV-C záření způsobuje ničení bakterií, virů, plísní, hub a dalších mikroorganismů ve vzduchu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru