Provoz na frekventované předlické křižovatce usměrní kruhový objezd
Snímek z palubní kamery projíždějícího auta s technickým výkresem plánované kruhové křižovatky. Infografika: E – Ústí.cz
Ústí nad Labem

Předlice – Úplnou rekonstrukcí včetně vybudování kruhového objezdu projde frekventovaná předlická křižovatka ulic Tovární x Hrbovická x Majakovského. Radní Ústeckého kraje odsouhlasili zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na stavební práce.

Mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Fraňková uvedla, že předpokládaná hodnota činí 32 137 806 Kč bez DPH, přičemž podíl za Ústecký kraj je 14 073 280 Kč bez DPH, za Statutární město Ústí nad Labem činí 7 262 799 Kč bez DPH a podíl třetích osob činí 10 801 727 Kč bez DPH. „Jedná se o rekonstrukci stávající tříramenné křižovatky ulic Hrbovická x Tovární x Majakovského na okružní křižovatku o poloměru 17 metrů, rekonstrukci ulice Hrbovické s šířkovou homogenizací a vymezeným podélným parkováním a rekonstrukci navazujících úseků ulice Majakovského a Tovární. Ulice Hrbovická a Majakovského jsou součástí silniční sítě - průtah silnice II/253, po ulici Tovární je pak veden městský okruh. V rámci stavby je navržena úplná rekonstrukce vozovek, rekonstrukce chodníků v dlážděné konstrukci, podélné parkování v konstrukci z malých žulových kostek, rekonstrukce stávajících a návrh nových přechodů pro chodce a rekonstrukce 4 zastávek MHD v bezbariérové úpravě,“ doplnila mluvčí.

2311 krizovatka predlice3

ZDROJ: KRAJSKÝ ÚŘAD ÚSTECKÉHO KRAJE

2311 krizovatka predlice

Frekventovaná křižovatka v Předlicích. Snímek z palubní kamery auta. Zdroj foto: E – Ústí.cz

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru