Žena obírala přes internet lidi z celé republiky. Přišla si na čtvrt milionu!
ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Kriminalisté v Sokolově zahájili trestní stíhání dnes již 24leté ženy z Chodova, kterou obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu Podvod. Obírala lidi z celé republiky.

I přesto, že již byla žena v listopadu roku 2017 za podvod stíhána, v páchání této trestné činnosti pokračovala. "V období od roku 2014 do roku 2018 se prostřednictvím veřejné internetové sítě přihlašovala na různých místech České republiky na internetové inzertní portály. Pod různými jmény a pod záminkou údajného prodeje inzerovala rozmanité druhy zboží jako např. prodej kartonů cigaret různých značek za výhodné ceny, dámské a dětské oblečení, obuv, školní potřeby, vánoční dekoraci, elektroniku, kosmetiku a jiné," řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Dodání zboží z její strany podmiňovala předchozí úhradou prodejní ceny prostřednictvím převodu na bankovní účty. Měla tak činit s vědomím, že zboží nedodá a získané finanční prostředky si ponechá pro vlastní potřebu. "Takto podvedla přes dvě stovky lidí, kteří jí během čtyř let poslali na účet více než 300 tisíc korun. Z této částky vrátila několika podvedeným částku téměř 8 tisíc korun. Podvodnice byla kriminalisty zadržena v úterý 20. listopadu a po provedených úkonech byla eskortována do policejní cely," pokračuje Zuzana Týřová.

Sokolovští kriminalisté na 24letou ženu podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na její vzetí do vazby. Ten návrh akceptoval a soudce během včerejšího rána poslal obviněnou ženu do vazební věznice. V případě prokázání viny jí tak za pokračující přečin podvodu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, a to za způsobenou větší škodu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru