Univerzita svítila modře. Proč se všichni takto oblékli?
Akademická obec fakulty zdravotnických studií se přidala k akci UJEP SVÍTÍ MODŘE. Foto: archiv UJEP
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 6. dubna 2017 proběhla na ústecké univerzitě poprvé akce s názvem UJEP (ČESKO) SVÍTÍ MODŘE. Do pohybu ji dali studenti 1. ročníku oboru Ergoterapie Fakulty zdravotnických studií UJEP.

ČESKO SVÍTÍ MODŘE je projekt, který šíří informace o poruchách autistického spektra (PAS). Hlásí se ke světovému dnu šíření povědomí o autismu, který byl OSN vyhlášen na 2. dubna. V průběhu měsíce dubna probíhají po celém světě propagační a osvětové akce, které se věnují tématu autismu.

„Autismus neovlivňuje jen osoby samotné, ale i jejich rodiny, které se často setkávají s odsuzováním okolí a neochotou úřadů, což může vést k sociální izolaci,“ vysvětlují studenti FZS Tereza Waldhauserová a Martin Sirota. „Proto se studenti oboru Ergoterapie rozhodli zapojit do celosvětové osvětové akce a laickou veřejnost upozornit na tento problém,“ doplňují Tereza s Martinem.

Do aktivity UJEP SVÍTÍ MODŘE se zapojil každý, kdo si dne 6. dubna oblékl cokoliv modrého. Tím vyjádřit podporu myšlence osvěty tématiky autismu. K dispozici byla, samozřejmě, propagační modrá trička UJEP SVÍTÍ MODŘE.

Akce měla na univerzitě velký úspěch. Zejména na fakultě zdravotnických studií se ho zúčastnila většina studentů a kompletní akademický sbor fakulty. K akci se přidaly také pedagogická a přírodovědecká fakulta, včetně rektorátu UJEP.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru