Ústecký kraj - Za pouhých 52 hodin bylo vyčerpáno celkem 21 milionů korun z 2. výzvy kotlíkových dotací v Ústeckém kraji. Celkem dorazilo 451 žádostí.

Příjem žádostí začal v pondělí 3. dubna a ve středu 5. dubna ve 12 hodin již byla celá částka vyčerpána. "V této výzvě bylo možné žádat o dotace na výměnu zastaralých zdrojů tepla s ručním přikládáním v rodinných domech za kotle umožňující spalovat pouze biomasu nebo na instalaci tepelného čerpadla. Během příštích dvou až tří měsíců budou všechny žádosti zkontrolovány a vyrozuměni všichni žadatelé," uvedla mluvčí kraje Lucie Dosedělová.

Krajský úřad původně plánoval, že bude žádosti přijímat až do 30. června 2017. Jde o 4. výzvu vyhlášenou Ústeckým krajem. V minulých letech šlo na výměnu kotlů celkem 210 milionů korun. Na podzim letošního roku by měla být vyhlášena další výzva ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí, kde bude možné žádat opět o dotace na všechny typy zdrojů tepla s celkovou alokací přibližně 162 milionů korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru