V celém okrese Ústí platí zákaz vstupu do lesa
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Odbor životního prostředí ústeckého magistrátu vyhlásil ve čtvrtek 16. srpna do odvolání zákaz vstupu do lesa v okrese Ústí nad Labem. Důvodem je dlouhotrvající sucho a s ním spojené nebezpečí požárů.

Mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová uvedla, že podnětem je návrh Lesů České republiky, které poukazují na stále četnější výskyt lesních požárů založených návštěvníky. „Podle předpovědi vývoje počasí se situace se suchem v nejbližší době výrazně nezlepší. Lhůta pro zákaz vstupu do lesa byla stanovena do 31. října 2018 nebo do odvolání. Vlastníku lesa  je uložena povinnost zákaz vstupu v terénu zřetelně označit. Zákaz vstupu do lesa ve správě Lesů České republiky  se vztahuje na obvody těchto obcí a měst:  Chabařovice, Chlumec, Chuderov, Libouchec, Malé Březno,  Petrovice, Povrly, Přestanov, Ryjice, Telnice, Tisá, Ústí nad Labem,  Velké Chvojno a Zubrnice. Zákaz vstupu se nevztahuje na osoby, u nichž je nezbytná jejich přítomnost v lese,“ dodala Romana Macová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru