Humorné obrázky zpestří návštěvu ústecké zoo
Humorné obrázky zpestří návštěvu ústecké zoo. Foto: Nikola Roštejnská
Ústí nad Labem

Krásné Březno - Skvělou zprávu pro milovníky kreseb humoristy Pavla Kantorka má Zoologická zahrada v Ústí nad Labem. Pražský spolek InGarden připravil v areálu zoo za finanční podpory statutárního města Ústí nad Labem výstavu, která nese název „Navazující humoristická výstava Pavla Kantorka – Zasoutěž si s kočkami v zoo“.

„Výstava pod širým nebem navazuje na výstavy, které v ústecké zoo proběhly v minulých dvou letech, a nabídne humorné zpestření návštěvy všem příchozím. III. ročník je zpestřen soutěží pro děti a školní mládež, kteří mohou zkusit odhadnout rozpoložení čtyř obrázků kočiček od Pavla Kantorka. Soutěž probíhá 10 dní v červnu a každý den odměníme 10 dětí plackou či záložkou s kočičkou, které budeme rozesílat poštou,“ přibližuje Barbora Horešovská, kurátorka výstavy. „Ke zhlédnutí je 40 tisků oblíbených vtipů a dále 20 zcela nových vtipů se zvířátky, které jsme získali od rodiny pana Kantorka po jeho úmrtí. Pavel Kantorek uměl skvěle pootočit perspektivu, se kterou vnímáme běžné situace a divák tak může na chvilku opustit tíhu každodennosti a od srdce se jí zasmát. Výstavu ocení děti i jejich doprovod,“ dodává Barbora Horešovská

„Výstava 60 velkoformátových obrázků je v letošním roce umístěna v horní části zoo u Venkovského dvorku poblíž restaurace Koliba, protože v prostoru okolo tapírů budou probíhat stavební práce,“ vysvětluje ředitel zoo Roman Končel. „Já osobně jsem velice potěšen, že výstavu opět hostí naše zoo, osobně mám kresby Pavla Kantorka rád, a nejen proto, že hlavními postavami jsou různá zvířátka. Jeho humor je mi velice blízký. Výstava, která jistě zpestří návštěvníkům prohlídku naší zoologické zahrady, je otevřena od 12. června a potrvá do 6. srpna 2018,“ doplňuje.

Jak tvrdil sám Pavel Kantorek, Češi mají jedinečný smysl pro humor: „Český humor je otevřený a dá se říct neomezený. Češi mají vynikající smysl pro humor, milují i černý humor, který na Západě není tolik populární.“

Školící centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v  České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou. Tato akce je dalším důvodem, proč ústeckou zoo navštívit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru