Cesta na druhý konec světa nebo na Antarktidu již není sen
Zaoceánská loď Celebrity Eclipse s výtahy KONE doveze turisty až na Antarktidu.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Plavba zaoceánskou lodí na druhý konec světa láká čím dál víc lidí. Dnes brázdí světové oceány stovky obřích lodí a vozí plavbychtivé cestovatele do nejodlehlejších koutů Země. Sníte o cestě do Brazílie nebo snad na Antarktidu? Dnes není nic snadnějšího.

Zábava i moderní technika

Zaoceánské lodě nejsou žádné popelky. Mnohdy jde spíše než o plovoucí hotely či města. Najdete tam bary, restaurace, bazény, wellness nebo nákupní zóny. Jejich důležitou částí jsou výtahy. „Zaoceánské lodě mají několik desítek pater a prakticky jediná možnost bezpečné a rychlé přepravy jsou výtahy a eskalátory. Konstruují se v mnoha případech na míru dané lodi,“ říká Pavel Dvořák, ředitel výrobního závodu KONE v Ústí nad Labem. Právě firma KONE dodala výtahy a eskalátory do mnoha zaoceánských lodí.

1506kona2

Výtahy na zaoceánských lodích jsou jedinou možností pohybu. Nabízejí krásné výhledy do nitra lodě.

Největší „Harmonie oceánů“

Finská firma KONE, která má v Ústí nad Labem od roku 2004 výrobní závod, dodávala výtahy do desítek zaoceánských lodí. Její výtahy a eskalátory najdete také v největší zaoceánské lodi Harmony of the Seas. Jde spíše o malé plovoucí město, vždyť se zde může ubytovat až 8800 cestujících ve více než 2700 pokojích. Najdete tu vodní skluzavky, surfové simulátory, lezecké stěny nebo minigolfové hřiště. Na tak obrovském plavidle jsou pro pohyb výtahy a eskalátory zcela zásadní. „Na lodi jsme vymýšleli několik speciálních technických řešení. Naše firma zde instalovala celkem 42 výtahů, dva eskalátory a tři plošiny pro lidi s omezeným pohybem,“ doplnil Pavel Dvořák.

www.pracevkone.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru