Ústečtí policisté v rámci Dne pohřešovaných dětí radili co dělat v případě zmizení potomka
Pomněnkový den v Ústí. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Tři různé tváře dětí, přesto mají jedno společné, stále zůstávají v databázi pohřešovaných osob. Policisté České republiky v rámci Dne pohřešovaných dětí nazvaného Pomněnkový den v pátek 25. května upozorňovali v obchodním a zábavním centru Forum na tento celosvětový problém.

Mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová uvedla, že v případě zmizení dítěte je vždy důležité co nejrychleji předat všechny informace policii. „Většina rodičů, když se dítě nevrací domů, udělá, že obvolá příbuzné, jeho kamarády a oblíbená místa. V případě, že se dítě stále nenalézá, je nutné se okamžitě obrátit na policii. Pro pátrání je důležitá co nejaktuálnější fotografie dítěte, vyšetřovatelům sdělit co nejvíce informací o svém dítěti, například jaké dovednostní kroužky navštěvuje, jména kamarádů a místa, která si v minulosti oblíbilo. Je opravdu důležité předat hned všechny informace, aby policie s nimi mohla co nejefektivněji pracovat,“ radila Veronika Hyšplerová.

V roce 1979 25. května zmizel při cestě do školy šestiletý Etan Patz. V následujících letech si tento den začaly nejrůznější organizace připomínat v souvislosti se zmizelými dětmi. Roku 1983 označil prezident USA Roland Reagan 25. květen za Den pohřešovaných dětí. V České republice Pomněnkový den probíhá od roku 2004.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru