Jezdíte tudy? V Děčíně dnes přicházejí velké změny v dopravě
Foto: Silnice Group
Ústí nad Labem

Děčín - Sdružení Děčín-Vilsnice pod vedením stavební společnosti SILNICE GROUP dokončilo další část stavby Silnice I/62 Děčín – Vilsnice. Auta vjedou na novou téměř dvoukilometrovou silnici podél železniční trati v sobotu 26. května 2018.

Navazující okružní křižovatka a estakáda, která se napojuje na stávající most přes Labe, budou dokončeny v červenci letošního roku. Tzv. Vilsnická spojka umožní odvést tranzitní dopravu z přetížené Ústecké ulice a zakončí komplexní přestavbu průtahu silnic I/13 a I/62 Děčínem.

O víkendu 26. a 27. května dojde k zprovoznění nového kruhového objezdu a to jak směrem do města, tak směrem na Ústí nad Labem. S tím souvisí také opětovné zprovoznění světelné křižovatky u Pětimostí a odstraňování stávajících provizorních opatření.

„Doprava se bude pomalu vracet do původního stavu v ulicích Tržní, Jungmannova a Teplická. Kompletně zprovozněn bude také kruhový objezd u Mototechny,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.

Nově bude zatím částečně uzavřena ulice Ústecká. Ta bude od Tesca po Kovošrot slepá. Směrem na Ústí nad Labem pojedou tedy řidiči z nového kruhového objezdu u Lidla po silnici Vilsnické spojky vedle tělesa dráhy. Uzavřen zůstane také sjezd z Nového mostu k Tescu. „Dopravní změny jsou snad poslední, které nás v souvislosti se stavbou Vilsnické spojky čekají a pohyb po městě začne být přívětivější,“ řekla Marie Blažková.

„Jsem moc rád, že navzdory komplikované přeložce inženýrských sítí se nám podařilo část stavby dokončit ještě před létem. Právě v tomto období, kdy lidé ještě neodjeli na dovolenou, bývá provoz na silnicích nejintenzivnější v roce. Proto věřím, že otevření části přeložky už na konci května obyvatelé Děčína ocení a že pro ně bude úlevou,“ říká Ladislav Majer, vedoucí výroby ze společnosti SILNICE GROUP.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru