Svátek fotbalu. V Ústí se představí školáci i známé sportovní hvězdy
Ilustrační foto pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Osmdesát tisíc dětí, milujících fotbal, především kluků, ale mezi nimi i pár děvčat, se během školního roku zapojilo do McDonald´s Cupu, největšího turnaje školní mládeže v Evropě. A tři stovky z nich postoupily až do velkého finále, které proběhne po neděli v Ústí nad Labem.

„V celostátním finále 21. ročníku McDonald´s Cupu se představí 296 hráčů ze šestnácti týmů. Jsou to nejúspěšnější celky chlapců a dívek z celé České republiky. Finálový turnaj se bude hrát v úterý a ve středu, 29. a 30. května na Městském stadionu v Ústí nad Labem,“ upřesnila Romana Macová, mluvčí magistrátu města Ústí.

Dětské týmy do čtyř finálových skupin rozlosoval brankář domácího FK Ústí nad Labem Petr Vašek. Zápasy se budou hrát ve dvou věkových kategoriích 6-9 let (mladší žáci) a 10-11 let (starší žáci).

„Jsem ráda, že naše děti budou mít příležitost zúčastnit se soutěže s velkou tradicí a vysokou úrovní. Setkají se se svými fotbalovými idoly a budou motivováni ke sportu. Pro děti jsme zajistili i návštěvu v ZOO a zorganizovali jsme přepravu lanovkou. Chceme, aby se tu všem líbilo a aby byl pro všechny tento turnaj nezapomenutelným zážitkem z našeho města,“ uvedla primátorka Ústí nad Labem Věra Nechybová.

Sportovní i společenskou atmosféru soutěže podpoří 30. května přímý přenos na ČT sport od 13.45 hodin, finálové utkání pak vypukne ve 14 hodin. V Radiožurnálu je rovněž připraveno živé vysílání v rámci pořadu Host Lucie Výborné. Vysílat se bude přímo z ústeckého stadionu, hostem bude Milan Baroš.

Tradičním zpestřením tohoto svátku fotbalu bude i exhibiční zápas týmu McDonald’s proti výběru osobností. V něm 30. května po boku patrona 21. ročníku Jaromíra Zmrhala, fotbalisty Slavie Praha, který se narodil v Žatci, nastoupí Pavel Horváth, Milan Baroš, Tomáš Hübschman, Tomáš Jun, Martin Hašek, Petr Johana, Michal Špit, Jakub Kohák nebo hokejový olympijský vítěz z Nagana Jan Čaloun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru