Střekovská ubytovna Modrá k poslednímu červnovému dni skončí
Do nechvalně známé části ulice Purkyňova zavítali při své návštěvě Ústeckého kraje členové vlády České republiky v čele s premiérem v demisi Andrejem Babišem. Foto: Ústecký kraj.
Ústí nad Labem

Střekov – Své první „ovoce“ zřejmě přineslo opatření, ve kterém město omezilo takzvané doplatky na bydlení. Svou činnost k poslednímu červnovému dni ukončil provozovatel ubytovny známé pod názvem Modrá v Purkyňově ulici na Střekově.

Na sociální síti Facebook o tom ve čtvrtek 24. května informoval střekovský radní Jiří Železný. „Právě jsme obdrželi oficiální informaci, že ke dni 30.6.2018 bude ukončen provoz Modré ubytovny v Purkyňově ulici. Stane se tak zřejmě v důsledku dopadů opatření obecné povahy (na jehož zavedení jsme se podíleli a jehož přijetí jsme podpořili), kvůli kterému už nebylo možné pro tuto ubytovnu čerpat žádné doplatky na bydlení pro nově uzavírané smlouvy. Současný vlastník (CPI BYTY) objekt sám provozovat nehodlá a bude ho nabízet k prodeji. A my jednoznačně říkáme, že město musí udělat vše pro to, aby tuto budovu získalo do svého vlastnictví. To je totiž jediný skutečně spolehlivý způsob, jak zajistit, abychom s ní v budoucnu neřešili opět stejné problémy jako v posledních mnoha letech,“ napsal Jiří Železný.

Michaela Winklerová, mluvčí CPI Byty, prozatím nechce zveřejněné informace komentovat. „Jde o velmi čerstvou informaci,“ odpověděla na dotaz redakce E-Usti.cz.

Místní lidé se shodují, že ubytovna Modrá, tak jak v současném době funguje, nedělá Střekovu dobré jméno. „Vůbec by nikomu nevadilo, že tady bydlí sociálně slabí lidé. Nikdy sami nevíte, co vás v životě potká. Nám ale vadí, že většina těchto lidí nerespektuje pravidla společného soužití. Například hvízdání pod okny na celou ulici, řev nebo troubení aut. Zvonek k bytu, ta vymoženost k nim asi ještě nedorazila. Ať všichni vědí, že ke mně přišla návštěva. Mobilní telefony používají jen k předávání a distribuci drog, které do nich ukládají místo baterie nebo celého vnitřku přístroje,“ líčí své postřehy jeden z místních obyvatel, který si nepřál zveřejnit své jméno, a dodal: „Když na to upozorníte policii, jen slyšíte, že o tom vědí a mají danou skupinu rozpracovanou.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru