SLEDUJEME: Rekonstrukce silnice v Tovární ulici začne nejdříve v červnu
Tovární ulice. Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Rekonstrukce Tovární ulice, která má za cíl zklidnit dopravu na frekventované silnici okolo ústecké Spolchemie a dalších firem, začne nejdříve na přelomu jara a léta. Redakci E – Ústí.cz to uvedl vedoucí Odboru dopravy a majetku ústeckého magistrátu Dalibor Dařílek.

„V současné době máme souhlasy k rekonstrukci komunikace od všech majitelů sousedících objektů. Sehnat je nebylo nic jednoduchého, jelikož některé objekty v Tovární ulici mají i několik majitelů. Čekáme již jen na vydání povolení a schválení zakázky radou města. Poté vypíšeme výběrové řízení na zhotovitele stavby. Při dodržení zákonných lhůt, když půjde vše hladce, práce v Tovární ulici začnou nejdříve v červnu,“ řekl Dalibor Dařílek.

V rámci rekonstrukce Tovární ulice dojde na silnici k vybudování cyklopruhů. Změn se dočkají přechody pro chodce, které budou mít všemi související bezpečnostními prvky, nejvíce využívaný přechod pro chodce u zastávek městské hromadné dopravy (MHD) „Sklárna“ pak bude přestavěn tak, aby zajišťoval zvýšenou bezpečnost chodců. (psali jsme) Vedení města Ústí nad Labem na konci loňského roku na úpravu Tovární ulice převedlo prostředky ve výši 2,780 milionu Kč.

Čtenáři, posílejte nám náměty na zprávy z Ústecka. Náš e-mail je Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., využijte zpráv naší facebookové stránky. My námět prověříme a o výsledku vás budeme informovat na našich stránkách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru