Ústí nad Labem – Vybudovat na frekventované Tovární ulici takzvané cyklopruhy plánuje vedení města Ústí nad Labem. Cílem projektu je zajistit cyklistům bezpečnější průjezd z centra Ústí na jezero Milada. Pruhy pro cyklisty na silnici vzniknou při stavebních úpravách, které město plánuje na jaře příštího roku.

Tovární ulice. Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Jak uvedl redakci E – Ústí.cz Dalibor Dařílek, vedoucí Odboru a dopravy ústeckého magistrátu, vše je v tuto chvíli ve fázi příprav. „V rámci rekonstrukce Tovární ulice, také osvětlíme přechody pro chodce a necháme na komunikaci vybudovat ostrůvky, pro bezpečnější přecházení. V současné době probíhá řízení ke stavebnímu povolení. Poté vyhlásíme soutěž na zhotovitele stavby. Když se nevyskytne žádný zádrhel, s rekonstrukcí Tovární ulice bychom chtěli začít zjara příštího roku," dodal Dalibor Dařílek.

V minulosti vedení města Ústí nad Labem pro bezpečnější průjezd cyklistů krajskou metropolí Ústeckého kraje přislíbilo vybudovat pruhy pro cyklisty v ulici Neštěmická, či vybudovat cyklostezku ve Vinařské ulici na Bukově.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru