Policisté zkontrolovali 281 vozidel. Polovina řidičů udělala přestupek
Ilustrační foto.
Ústí nad Labem

Ústí, Ústecký kraj – Na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů (bezpečnostních sedaček pro děti) byla zaměřena dopravně bezpečnostní akce, pořádaná ve spolupráci s mezinárodním sdružením evropských policistů TISPOL. V Ústeckém kraji policisté zkontrolovali 281 vozidel a zjistili celkem 144 dopravních přestupků.

Nepoužití bezpečnostních pásů zjistili policisté v 58 případech a nepoužití zádržného systému v jednom případě.

„Řidiči za všechny přestupky na místě zaplatili pokuty ve výši 55 300 korun. Správním orgánům měst a obcí bylo dál předáno sedm přestupků,“ informovala Šárka Poláčková z Policie ČR Ústí nad Labem.

Jaké byly další přestupky kromě uvedených pásů a sedaček? „Za rychlou jízdu pokutovali policisté 41 řidičů, u devíti vozidel pak zaznamenali nevyhovující technický stav. Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté řešili u jednoho řidiče,  u žádného řidiče nebyl pozitivní test na návykovou látku,“ upřesnila Šárka Poláčková.

Přistižen byl i jeden řidič, který u sebe neměl řidičský průkaz, a dvě auta, která svištěla po dálnici bez dálniční známky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru