Chci skočit pod vlak! Zoufalý muž telefonoval strážníkům
Strážníci a záchranka před budovou hlavního nádraží. Foto Městská policie Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nevím už, kudy dál. Chci spáchat sebevraždu. Přibližně tak zněl obsah telefonátu zoufalého muže, který v sobotu večer zavolal na tísňovou linku Městské policie Ústí. Operátor pochopil, že muž volá z blízkosti hlavního nádraží, a na místo hned vyslal strážníky.

Muž telefonoval v sobotu kolem 19.20 hodin. Příčinou jeho smutku a zoufalství bylo úmrtí blízkého člena jeho rodiny.

„Operátor předal informaci několika hlídkám městské policie, které se okamžitě vydaly do prostor hlavního nádraží ke kontrole a zásahu. Operátor stále s dotyčným mužem telefonoval, udržoval s ním kontakt a hlídkám sdělil, že podle hlasu jde zřejmě o staršího muže, který bude mít u ucha telefon,“ popsal dramatické chvíle Jan Novotný z Městské policie Ústí nad Labem.

Strážníci zkontrolovali prostor celého nádraží včetně nástupišť, chodeb a nejbližšího okolí u kolejí. Nakonec v čekárně zjistili muže, odpovídajícího popisu. „Ten strážníkům sám na místě potvrdil,  že právě on ohlásil úmysl spáchat  sebevraždu skokem pod vlak. Strážníci ho uklidnili a na místo přivolali i záchranku, která muže středního věku převezla do Masarykovy nemocnice k vyšetření,“ dodal Jan Novotný.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru