Pozor na stezce k vodopádům! Sesula se tam část svahu
Balvany na stezce ve Vaňově. Foto Magistrát města Ústí
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Výletní turistickou stezku v Ústí na Vaňově zčásti zavalily kameny. Na místě se uvolnila část rozmoklého svahu. Jde o lokalitu nedaleko vodopádu ve Vaňově. Město nabádá k maximální opatrnosti.

Část podmáčeného svahu se sesula pod vyhlídkou Vrkoč. Turistickou cestu blokují kameny. Úsek k vyhlídce je kvůli tomu neprůchodný. K vodopádům se však ještě dá projít.

„Přístup k vodopádům je možný, ale je nutná zvýšená opatrnost. Město připravuje kroky k odstranění překážky a vyčištění svahu,“ uvedla Romana Macová z Magistrátu města Ústí nad Labem.

Vaňovský vodopád je oblíbené výletní místo v Českém středohoří. K jeho návštěvě je nejlepší období brzkého jara, protože jindy v roce má voda v Podlešínském potoce na čedičových svazích často příliš nízký průtok, uvádějí turistické příručky. Brzké jaro je právě nyní, avšak kvůli sesuvu půdy a kamenům na stezce musí být turisté maximálně obezřetní, aby předešli riziku úrazu a zranění.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru