Skvělý úspěch ústecké školy: je nejlepší v republice!
Ředitelka Miroslava Zoubková (vpředu uprostřed) s dalšími oceněnými na pražské slavnosti. Foto Krajský úřad Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Praha, Ústí - Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední škola zdravotnická v Ústí nad Labem dosáhla skvělého úspěchu: získala první místo v soutěži o nejlepší zdravotnickou školu v ČR. Tato soutěž je součástí akce Sestra roku, jejíž výsledky byly vyhlášeny v březnu v Divadle Hybernia v Praze.

„Jsem velmi ráda, že se této významné události mohli zúčastnit i zástupci naší školy. Získané ocenění je pro nás důležitým ohodnocením naší práce. Považuji ho také za důkaz, že Ústecký kraj není pouze vyloučenou lokalitou, ale že i zde existují školy, které vzdělávají zdravotnické pracovníky na špičkové úrovni. Z úspěchu máme všichni radost,“ uvedla ředitelka ústecké školy Miroslava Zoubková. Cenu pro vítěze převzala z rukou ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Soutěž o nejlepší zdravotnickou školu proběhla letos teprve podruhé. Soutěž Sestra roku má za sebou již osmnáct ročníků.

K úspěchu ústecké zdravotnické školy přispěla i mezinárodní projektová činnost. „Jeden z projektů, realizovaných v současné době, vychází z dlouholeté spolupráce s projektovým centrem saské akademie v Drážďanech,“ připomněl Vít Hnízdil z Krajského úřadu Ústeckého kraje. Tento projekt probíhá ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje a je zaměřen na přeshraniční spolupráci při záchraně lidských životů v příhraničních oblastech. Druhý významný mezinárodní projekt pod názvem Buďte rádi, že stárnete v Evropě, je zaměřený na aktivní život seniorů, spolupracuje v něm šest evropských zemí - Belgie, Island, Španělsko, Finsko, Lotyšsko a Česká republika. Účastníci se snaží zmapovat možnosti vedoucí k co nejdelšímu udržení aktivního života seniorů, dodal Vít Hnízdil.

Čtyři budovy, stovky studentů...

 „Chtěla bych moc poděkovat všem zaměstnancům školy, bez jejichž výborné práce bychom tak významného úspěchu nemohli dosáhnout. Poděkování patří i našim žákům a studentům za jejich vzornou reprezentaci školy. Věřím, že i v budoucnu bude patřit naše škola k významným vzdělávacím institucím Ústeckého kraje,“ uvedla Miroslava Zoubková.

Škola si letos bude připomínat 72 let od svého založení. V Ústí má tři budovy včetně domova mládeže, v Teplicích pak ještě jednu budovu s odloučeným pracovištěm. Ve škole studuje několik stovek budoucích zdravotníků, o něž se stará přibližně 130 učitelů a dalších zaměstnanců.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru