Žádáte o doklady? Na magistrátu se chystá rekonstrukce, ale bude otevřeno
Ilustrační foto. Zdroj: pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na magistrátu města bude od příštího týdne probíhat rekonstrukce v úseku oddělení osobních dokladů – cestovních pasů a občanských průkazů. Práce budou probíhat hlavně večer a v noci, přesto musí lidé počítat s určitými omezeními.

Rekonstrukce začne příští pondělí, 19. března. „Jde o přestavbu a modernizaci sociálních zařízení v prostorách oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel. Tedy tam, kde lidé žádají o vydání cestovních pasů, občanských průkazů, nebo hlásí změny související s těmito doklady,“ upřesnila Romana Macová z Magistrátu města Ústí nad Labem.
 
„Pro veřejnost to znamená, že bude nutné ukončit odbavení žadatelů přesně v 17 hodin. Stavební firma totiž bude práce provádět právě od 17. hodiny až do rána. Tak je to dohodnuté ve smlouvě,“ dodala Romana Macová.

Rekonstrukce by podle ní měla trvat přibližně tři měsíce. Dělníci budou pracovat v noci proto, aby město mohlo poskytovat služby žadatelům o doklady bez omezení obvyklých úředních hodin. „Přesto prosíme lidi o shovívavost a trpělivost. Práce sice budou probíhat mimo úřední hodiny a bude zajištěn pravidelný úklid, ale i přesto lze předpokládat, že místo může být kvůli pracím v nějaké míře znečištěné - zejména půjde o prach. Omlouváme se předem za komplikace a děkujeme za pochopení,“ uvedla mluvčí města.

Opravy WC budou probíhat postupně v celé budově magistrátu. "Náklady budou činit kolem osmi milionů korun. Investici schválila v březnu rada města. Oprava bude probíhat postupně po etapách, jakmile skončí práce v jedné části budovy, přesunou se do další. Důvodem je náprava špatného a nedůstojného stavu sociálních zařízení, který se delší dobu neřešil, znepříjemňoval práci zaměstnancům magistrátu i dojmy lidí - návštěvníků a klientů magistrátu," dodal Karel Rouč z ústecké radnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru