Ukliďme Česko! Pomocníci se chystají do práce i na Ústecku
Dobrovolníci v Ústí při loňském úklidu. Foto sdružení Pohyb po Ústí - bez špíny a odpadků
Ústí nad Labem

Ústí, ČR – S jarem se kromě vidiny příjemnějšího počasí přiblížila i doba úklidů všeho druhu. Města rozjedou své sběrové soboty, tisíce dobrovolníků v celé ČR se zase vydají do různých lokalit v přírodě, aby jí odlehčili od plastových lahví, papírů, hadrů a všech dalších věcí, které se tam určitě nemají jen tak povalovat.

Minulý rok se do akce se stručným a jasným názvem Ukliďme Česko zapojilo 96 tisíc dobrovolníků, kteří sesbírali z krajiny více než 1500 tun odpadu a nepořádku všeho druhu. „Přijďte i letos! Prožijete den na čerstvém vzduchu, uděláte dobrý skutek, naše příroda to určitě ocení!“ říká Kateřina Landová, koordinátorka akce Ukliďme Česko 2018. Celostátně ji pořádají spolky Ukliďme Česko a Český svaz ochránců přírody. V jednotlivých místech se k úklidu hlásí místní pořadatelé, kteří určí termín akce, událost zveřejní, svolají pomocníky.

A uklízet se bude letos i na Ústecku. „Budeme uklízet v Božtěšicích i ve Skoroticích. Termínem bude sobota 7. dubna. Jak velké území dokážeme uklidit, to bude závislé na počtu dobrovolníků, kteří přijdou pomoci. Po úklidu bude připraveno posezení u ohně s grilováním,“ uvedl Karel Karika, jeden z pořadatelů ústeckého úklidu. Dobrovolnickou akci pořádá občanské sdružení s názvem Pohyb pro Ústí – bez špíny a odpadků, které se zvelebování města a jeho prostředí věnuje dlouhodobě. Uklízet se bude uvedenou sobotu od 10 do 15 hodin, sraz je na parkovišti v Obloukové ulici v Ústí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru