PETICE: Chybějící zastávka MHD dává možnost spekulantům zkupovat levné byty a vytvářet ze středu Střekova levné ghetto
Starousedlíci ve středu Střekova již řadu let usilují o zastávku MHD. Jako nejvhodnější místo vidí oblast křižovatky ulic Žukovova a Truhlářova. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Střekov – Podpořit myšlenku znovuzavedení městské hromadné dopravy do středu Střekova a zřídit novou zastávku MHD na rohu ulic Truhlářova a Žukovova se rozhodl majitel střekovského sportoviště Get Power Gym Miloš Podolský. Je spoluautorem petice za s názvem: Vytvoření nové zastávky MHD pro občany žijící v ulicích Žukovova, Truhlářova a Jeseninova.

Co vás vedlo k uspořádání petice?

Jsem ze Střekova. Zajímám se o místo, kde jsem vyrůstal a kde žiji. Nečtu noviny a nesleduji zprávy a politiku. Místo toho se otevřenýma očima dívám na lidi, co potkávám a na místa kde se pohybuji. To mě zajímá. Mé nejbližší okolí. Když chce někdo něco zlepšit, tak je nejlépe začít u sebe a svého okolí. To je moje cesta. Raději konám, než abych stál stranou a tiše či nahlas nadával. Každý může někdy někde nějak pomoci, aby se nám na Střekově žilo lépe.

Kolik lidí do současné doby petici podepsalo?

V současné době (více zde) má petice necelých sto podpisů. Každý slušný a rozumný člověk musí uznat, že dopravní obslužnost centra Střekova autobusy MHD je nutností a už dávno měla být městem vyřešena. Proto prosím ještě o nějaké ty podpisy další slušné občany Střekova i z celého Ústí nad Labem.

Je někde umístěna petice i v papírové podobě, jestli ano, kde ji mohou lidé podepisovat?

V papírové podobě je petice k dispozici jako anketa Městského obvodu Střekov přímo na Střekově a na stránkách www.strekov.cz

Na konci loňského roku jste začal provozovat sportovní halu, jak danou lokalitu z pohledu zde podnikajícího člověka vnímáte?

Bez autobusové dopravy se z centra Střekova stává levné ghetto, kde se spekulantům vyplatí kupovat levné byty a dávat sem sociálně slabé jedince na státních dávkách.  Lidé se bojí zde večer chodit a mají to všude daleko a do kopců. Žukovova ulice je už dlouho ostudou nejen Střekova ale i celého Ústí a všichni si tam ničíme auta i nohy. Navíc ten smrad, který se střídá se zápachem je téma hodné další veřejné diskuze a možná i příští petice. Chci, aby v Truhlářově a Žukovově ulici byl autobus s dobrým dopravním spojením do centra Ústí. Také bych si přál opravit Žukovovu ulici a omezit na Střekově obtížný zápach. Ale hezky jedno po druhém. Teď jde o autobusové spojení Střekova a Ústí nad Labem. Ještě za 2. Světové války to byly 2 města na protilehlých březích řeky Labe. A mně se zdá, že ten jeden břeh se rozvíjí a ten druhý se nechává vyhnít a to se mi moc nelíbí. A hlavně je to krátkozraké, vždyť je to jen kousek od centra Ústí. Nebo se později na Střekov přestane jezdit autobusem úplně a ghetto se uzavře plotem?

{article Střekované v anketě hlasují o nových zastávkách MHD. Vznikla i petice}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru